KİM DİYORSA EKONOMİ KÖTÜ HALT ETMİŞ!...

KİM DİYORSA EKONOMİ KÖTÜ HALT ETMİŞ!...

Araştırmacı Yazar: HÜSEYİN DEMİR

Araştırmacı Yazar: HÜSEYİN DEMİR

Evet doğru diyorsunuz ekonomi kötü değil. Ev yönetiminiz bozulmuş olabilir. Ülkenin ekonomik durumu iyi gidiyor diyen iktidar partisinde hata aramayıp, muhalefet partilerine de pirim vermemek gerektiğini unutmamak lazım.

Ekonominin birçok tanımı yapılmaktadır. Ekonomi nedir sorusuna verilecek en genel cevap ise; üretim, ticaret, tüketim, ithalat ve ihracattan oluşan insan aktivitesi olacaktır. Ekonomi sözcüğü; ?oikia? ve ?nomos? köklerinden gelmektedir. Oikia kelimesi Yunanca ev anlamına; nomos kelimesi Yunanca kural anlamına gelir. Yunanca kökenli olan ekonomi kelimesini, ?ev yönetimi? anlamında gelmektedir.

Ev Yönetiminizin bozuk olduğunu nasıl anlarsınız?

-Ay sonuna doğru borç para arıyorsanız.

-Kredi kartlarınızın asgarisini bile yatıramıyorsanız.

- Mutfak ihtiyaçlarınızda kısmaya gitmişseniz.

-Et yeme konusunda kendinizi vejetaryen hissediyorsanız.

-Elektrik su faturalarını sürekli faizli şekilde kapandıktan sonra açtırıp üstüne açma kapatma parası veriyorsanız.

-Hanım Şu eksik, bu eksik dediğinde moraliniz bozuluyor ve bunu gösteremiyorsanız.

-Mahalle bakkalından tekrar alışverişe başlamışsanız.

-Hanıma evde sıkılmıyor musun? hobi olarak bir işler yapsan fena olmaz diyorsanız.

-Geceleri ödemeleri düşünüp uykunuz kaçıyorsa.

-ikide bir acaba banka bir kredi daha vermez mi deyip hemen telefondan başvuruyorsanız.

-Çocuklarınızın isteklerini hep bir sonraki aya devrediyorsanız.

-%2-3 arasında maaşınıza zam geldiğinde gün boyu yüzünüzde güller acıyorsa.

-indirimli bir yer gördüğünüzde eşinize dostunuza müjde verir gibi haber veriyorsanız.

-Başka illerde acılan tanzim (indirimli) çadırlara en azından oradaki insanlar faydalanır deyip, sonra bizim başımız kel mi diyerek kızıyorsanız.

-sosyal medya hesaplarınızda ekonomi ile ilgili bir paylaşım gördüğünüzde kendi durumunuz sanki paylaşılmış ve bunu hemen beğeniyorsanız.

Bu belirtilerden birkaç tanesini yaşıyorsanız ev yönetiminiz bozulma aşamasına girmiş olabilir. Birkaç tanesinden fazlasını yaşıyorsanız ev yönetiminiz bozulmuş daha ayağa çıkmamış demektir. Bu belirtilerin %50 den fazlasını yaşıyorsanız Ev yönetiminizin bozulduğu ortaya çıkmış huzursuzluk, uykusuzluk, çaresizlik vb. durumlar ile karşı karşıya olduğunuz anlamına gelmektedir.

Sözlerimin başında da söylediğim gibi ekonominin bozuk olduğunu söyleyen halt etmiş sizin ev ekonominiz bozulmuş bunu bir kere kabul etmekte fayda görüyorum.

Ekonomiyi yöneten beyzadelerin sanal durumlar ortaya atmasını desteklememek vede ekonomiyi idare etmek isteyen muhalefet beyzadelerinin yalanlarına kanmayacağınızı ortaya koymak ile ev ekonominizin düzelmesi için ilk adımınızı atmış olacaksınız.

Ev ekonominizin bozulmasına neden olan tüm durumları detaylı bir şekilde sorgulayarak sizin düzeltebileceğiniz durumları düzelterek sizin düzelt-emeceğiniz durumları oluşturan  az muhterem çok beyzadelerin yerine daha düzgün iş yapacakların çıkmasını sağlayarak 2 adımınızı atmış olacaksınız.

Ev ekonominizin bozulmasına neden olan az muhterem çok beyzadelerin yerine daha iyi işler yapacak olanları getiremiyorsanız tavrınızı ortaya koyarak düzelmesini deneyerek 3 adımınızı atmalısınız.

Çocuklarınızın da ileride ev ekonomilerinin bozuk olmasını istemiyorsanız toplumsal menfaatleri önde tutup kişisel menfaatleri önde tutanlara ne yetki ne destek nede içecek su bile vermemelisiniz.

Az muhterem çok beyzadelerin bol vaatlerine bakmayıp bunları nasıl gerçekleştireceğine yasal yetkilerinin bu vaatleri yerine getirip getiremeyecek durumda olduğuna, oturmak istediği koltuğa aday olurken sarf ettiği maddiyatları niçin yaptığına hedef ve beklentisini göz önünde bulundurarak vicdan muhasebenizden geçirerek karar vermek ile 4 adımını atmış olursunuz.

Kısa ve net

Nasılsan öyle yönetilirsin önce kendinizi sorgulayarak adım atalım, her adımımız toplumun faydasına olmalı, hep birlikte tüm toplum için eşit, adil bir şekilde kazanacak karar ve adımlarımızı atmalıyız. Gaza gelerek değil akıl, vicdan, eşitlik ilkesi ile hareket etmek insanı topluma karşı huzurlu kılacağı gibi huzurlu evler, huzurlu şehirler, huzurlu toplumların inşa edilmesine de vesile olacağımızı bilmemiz gerekli. Önce kendimizden sonra başkasının düzgün hareket etmesini beklemeliyiz.

Not: Kürtçede bir söz vardır ´´ker nine kurriye´ anlamı: Eksek değil sıpadır.

Hayırlı, bol kazançlı, huzurlu günler dilerim?

 



ekrem çelebi
9.03.2019 12:05:46
HÜSEYİN BEY DOĞUBAYAZIT GAZETES, Haberinizi zevkle okudum AMALAR VAR Son dönemlerde dolar kurunda yaşanan istikrarsızlık yaşanıyor, Öncelikle panik yapacak bir durum yok. Türkiye´de kesinlikle ekonomik bir kriz yaşanmamakta. Şu an sadece piyasalarda dolar kurundan kaynaklı bir sıkını mevcut. Ekonomik krizin olması demek, binlerce insanın işinden olması, yüzlerce fabrikanın sıkıntı yaşaması, faizin ve enflasyonun kontrolden çıkmış olması demektir. Böyle bir süreç yok inşallah hiçbir zamanda olmayacaktır. Bizlere düşen görev sağ duyu içerisinde, panik yapmadan süreci sağlıklı bir şekilde sürdürebilmektir. Bunun için kriz edebiyatı yapılmadan, piyasaların her zaman canlı ve diri tutulması gerekiyor. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme için enflasyonu kontrol altında tutmamız gerekiyor. Elbette küresel ticaretteki gerilemeden biz de etkileniyoruz ama ciddi bir risk yok. DEMİŞSİNİZ Kİ KÖŞENİZDE Az muhterem çok beyzadelerin bol vaatlerine bakmayıp bunları nasıl gerçekleştireceğine yasal yetkilerinin bu vaatleri yerine getirip getiremeyecek durumda olduğuna, oturmak istediği koltuğa aday olurken sarf ettiği maddiyatları niçin yaptığına hedef ve beklentisini göz önünde bulundurarak vicdan muhasebenizden geçirerek karar vermek ile 4 adımını atmış olursunuz. Tmam katılıyoruz. Yazıyı inceleyip gereken bilgiyi sizinle paylaşıcaz, Birde Araştırmaya sonuçlarına göre, Türkiye´nin ekonomik durumunu "normal" veya "iyi" şeklinde değerlendirenlerin oranı yüzde 67 iken, "kötü" olarak değerlendirenlerin oranında ise önceki yıla göre bir artış meydana geldi. Gelecek yıl büyüme hızının yüzde 2 ve üzerinde olacağını tahmin eden hocaların oranı yüzde 92´yi buldu. Ancak hocaların yüzde 81´i yüzde 2-4 aralığında bir büyüme öngördü. Yüzde 3 ve üzerinde bir büyüme hızı bekleyenlerin oranı ise yüzde 51´de kaldı. Dolayısıyla büyüme oranı ağırlıklı olarak yüzde 3-4 civarında bekleniyor. Buna rağmen, hocaların yüzde 57´si 2015 yılının "zorlu" geçeceğini düşünülüyor. SAYGILARLA. BAŞARILAR

kadir sarı
10.03.2019 12:51:42
neden hopluyorlar ki doğrusu ne ise yazılmış. gaztecilik mesleği

  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57

Egazete


  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28