KARANLIK DÜNYASINA IŞIK OLUYOR

KARANLIK DÜNYASINA IŞIK OLUYOR

Ağrı`nın Taşlıçay ilçesinde yaşayan Hazal Özdemir (64), kulakları iyi duymayan ve gözleri görmeyen 100 yaşındaki kocası Musa Özdemir`e tüm zorluklara rağmen fedakarca bakıyor

 

 Hazal Özdemir: "Eşim için her türlü fedakarlığı yapıyorum ve ömür boyu da hiç şikayet etmeden yapacağım"
Köy muhtarı Gürsoy: "Nasıl ki bir çocuk yeni doğar annesi bakar Hazal teyze de aynı onun gibi Musa amcaya bakıyor. Musa amcanın sakal tıraşını yapıyor, yediriyor ve banyo yaptırıyor yani tüm ihtiyaçlarını karşılıyor"

Taşlıçay ilçesinde yaşayan Hazal Özdemir (64), kulakları iyi duymayan ve gözleri görmeyen 100 yaşındaki eşi Musa Özdemir`e bakarak fedakarlık örneği sergiliyor.

Çocukları olmayan 47 yıllık evli çift, ilçeye bağlı Taşteker köyünde, yıkılmaya yüz tutmuş tuvaleti ve banyosu olmayan tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veriyor.

Hazal Özdemir, 15 yıl önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle gözleri görmeyen ve kulakları iyi duymayan kocasıyla fedakarca ilgilenerek onun tüm ihtiyaçlarını tek başına karşılıyor.

Hiç şikayet etmeden 47 yıldır eşiyle hayat süren Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklama, 15 yıldır eşinin gözlerinin kör olduğunu ve tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını söyledi.

Allah ömür verdiği sürece eşine bakacağını vurgulayan Özdemir, "Ben bakmaktan çekinmiyorum. Herkes bana `Çekil günahsın neden bu açıyı çekiyorsun` diyor. Biz var oldukça ömür boyu birlikte olacağız" dedi.

- "Eşim için her türlü fedakarlığı yapıyorum"

Özdemir, eşini çok sevdiğini ve ömür boyunca da birbirlerini seveceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Eşim için her türlü fedakarlığı yapıyorum ve ömür boyu da hiç şikayet etmeden yapacağım. Hiç yanından ayrılmıyorum. Çok zor durumda kalırsam hemen doktora gidip alışveriş yapıp hemen geliyorum. Ağzıma aldığım her lokmadan onun ağzına da veriyorum. Ben bir et parçası bile alıp pişirsem onunla paylaşıyorum. Zaten düşmüş düşecek kadar ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Tuvalete gidemiyor, banyosunu yapamıyor ben kendi elimle temizliğini yapıyorum. Ben de hastayım. Bizim çocuklarımız yok. İmkanımız yok ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sadece eşimin yaşlılık maaşıyla geçiniyoruz. Tek umudumuz Allah."

Çok zor şartlarda mücadele ettiklerini anlatan Özdemir, şunları kaydetti:

"Ne evimiz var, ne de banyomuz var. Kaldığımız yerde tuvaletimiz bile yok. Evimiz damlıyor. Rüzgar geldiğinde bütün pislik ve toz evin içine giriyor. Artık yaşlandık ve hastayız bu köyde tek başımıza kalıyoruz. Taşlıçay merkezde bize bir ev versinler. Burası çok uzak, zor durumdayız bizim için uygun değil. Uzak olduğu için doktora gidip gelemiyoruz. İkimiz de hastayız ani bir durumda hastaneye gidemiyoruz. Evimiz Taşlıçay merkezde olursa daha iyi olur. Allah razı olsun devletimizden bize destek versinler."

- "Eşine çocuğu gibi bakıyor"

Köy muhtarı İbrahim Gürsoy ise Musa ve Hazal Özdemir`in 50 yıla yakın bir süredir evli olduğunu anlattı.

Durumlarının çok kötü olduğunu söyleyen Gürsoy, "Çocukları ve kimseleri yok. Durumları da iyi değil. Yaşlılık maaşıyla geçiniyorlar. Evleri de samanlık gibi, ismi ev ama aslında ev değil. Bazen millet yardım ediyor" dedi.

Hazal Özdemir`in kocasına gözü gibi baktığını ifade eden Gürsoy, şöyle devam etti:

"Hazal teyze kocasına çok düşkün. Nasıl ki bir çocuk yeni doğar annesi bakar Hazal teyze de aynı onun gibi Musa amcaya bakıyor. Musa amcanın sakal tıraşını yapıyor, yediriyor ve banyo yaptırıyor yani tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Musa amcanın gözleri görmüyor, kulakları duymuyor, yerinden kalkamıyor ama Hazal teyze ona çok iyi bakıyor." (AA)

/resimler/2015-2/14/1401035581432.jpg

/resimler/2015-2/14/1401404208478.jpg



  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

Egazete


  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28