Kadın Eli Değen Belediyeler

Kadın Eli Değen Belediyeler

29 Mart yerel seçimlerinin ardından kadınlar yerel yönetimde biz de varız dedi.

Kadın Eli Değen Belediyeler


            29 Mart yerel seçimlerinin ardından kadınlar yerel yönetimde biz de varız dedi. 29 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye başkanlığı görevine gelen kadınlar, projelerini gerçekleştirmek için çalışmalara başladı. Doğu Anadolu Bölgesindeki illerden, Tunceli halkı kadın başkanla yönetim tercihini yaparken, Hakkari Yüksekova, Ağrı Doğubeyazıt, Iğdır Melekli, Ardahan Aralık, Van Bostaniçi?nde kadın belediye başkanları göreve getirildi. Erzurum ise yerel seçim tarihi içinde, henüz kadın belediye başkanı seçmemiş iller arasında kaldı.


            29 Mart yerel seçimlerinin ardından kadınlar yerel yönetimde biz de varız dedi. 29 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye başkanlığı görevine gelen kadınlar, projelerini gerçekleştirmek için çalışmalara başladı. Doğu Anadolu Bölgesindeki illerde Tunceli halkı kadın başkanla yönetim tercihini yaparken, Hakkâri Yüksekova, Ağrı Doğubeyazıt, Iğdır Melekli, Ardahan Aralık, Van Bostaniçi?nde kadın belediye başkanları göreve getirildi. Erzurum ise yerel seçim tahiri içinde, henüz kadın belediye başkanı seçmemiş iller arasında kaldı.


 TUNCELı Yı ıKı DÖNEMDıR KADIN BAşKAN YÖNETıYOR


            Tunceli Belediye Başkanlığına seçilen Edibe şahin, Bu şehirde ikinci defa kadın belediye başkanı seçilmesi mutluluk verici dedi.


            şahin, yaptığı açıklamada, Tunceli de kadın yöneticilerin çalışmalarının beğeni topladığını, bu yüzden ikinci defa kadın başkanla devam edildiğini söyledi.


 ÖN YARGIYI YIKTIK


            Türkiye de kadınlar için bir takım ön yargılar olduğunu ifade eden şahin, Genel olarak (kadın olursa yapamaz. Kadınla başarılamaz) gibi kanı var. Ama bu Tunceli de aşıldı. Buradaki halk bunun farkında. Belediye çalışmalarının bir kadın eliyle gerçekleştirilmesi arzusuyla Tunceli halkının kadın belediye başkanı seçmesi benim açımdan son derece önemli dedi.


            Görev süresince en çok önem vereceği projenin Kanalizasyon Suyu Arıtma Tesisi Projesi olacağını belirten şahin, kadınlara yönelik hizmetlere de ağırlık vereceğini kaydetti.


            şahin, Özellikle kadın istihdamına yönelik projeler yapmaya çalışacağız. Kadınlarımız için önemsediğimiz bir çalışma olan kadın sağlığı ve psikolojik destek merkezi açacağız. Aile içi şiddete yönelik burada da farkındalık yaratmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bilinç yükseltme seminerleri düzenleyeceğiz diye konuştu.


 YÜKSEKOVA DA YÜZDE 84 OY ORANIYLA GÖREVE GELDı


            Hakkari nin Yüksekova ilçesinin kadın belediye başkanı Ruken Yetişkin, Türkiye genelinde ilçeler bazında, yüzde 84 ile en çok oy oranına sahip bir belediye başkanı olarak seçilmesinin, sorumluluklarını artırdığını söyledi.


            Yetişkin, , yıllardır kendi bölgesinde siyaset alanında hizmet vermeyi istediğini ifade ederek, ılk günden Yüksekova halkının beni sahiplendiğini gördüm. Öncelikli çalışmam içme suyu ve alt yapı sorunlarının giderilmesine yönelik olacak dedi.


            Yüksekova çarşı merkezinden geçen dere yatağı için DSı ile görüşmeler yapacaklarını bildiren Yetişkin, Alt yapı için hazırlanan bir projemiz mevcuttur. O projenin devam etmesi için çalışacağız. şehrimizin imar planı için bilirkişi heyeti oluşturacağız diye konuştu.


            Kadınlara yönelik projelere de büyük önem verdiğini anlatan Yetişkin, kadın meclisi oluşturacaklarını, bunun ardından kadın ve çocuk sağlığına yönelik eğitimlere ağırlık vereceklerini kaydetti.


 DOğUBAYAZIT, ÜÇÜNCÜ KEZ KADIN BAşKAN DEDı


            Doğubayazıt  kadın belediye başkanı Canan Cankorkmaz, bir ilçenin üç dönem boyunca kadın belediye başkanı tarafından yönetilmesinin, sık rastlanacak bir durum olmadığını söyledi.


 ÖNCELığı ALTYAPI SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE VERDı


Cankorkmaz, , yerel seçimlerde Doğubayazıt ta kadın belediye başkanı olarak seçilmenin mutluluk verici olduğunu belirterek, bunun kadınlar açısından da sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. ılçenin alt yapı sorunlarının çözümü için proje üreteceklerini ifade eden Cankorkmaz, özellikle kadına yönelik projelere hız vereceklerini belirtti.


            Cankorkmaz, kadının sosyo ekonomik yaşamın içine katılması için çalışma yürüteceklerini dile getirdi.


EşıNDEN SONRA BAşKANLIK KOLTUğUNA OTURDU-


            Iğdır da, Melekli belde belediye başkanlığını eşi Servet Çankaya dan devralan Emine Çankaya, göreve gelir gelmez ilçede kapsamlı temizlik çalışması başlattıklarını belirterek, Belde halkıma hizmet etmek beni mutlu edecektir dedi.


     Kadınlar için de önemli projeleri olacağını ifade eden Çankaya, Menopoz dönemindeki kadınların sorunlarını çözmek için proje hazırlayacağım. Hazırlayacağımız projeyle AB fonlarından para alıp menopoz dönemine giren kadınların o dönemlerini sıkıntısız atlatmalarına çalışacağım. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor diye konuştu.


 ARALIK BELEDıYE BAşKANI TURAN


            Iğdır ın bir başka kadın belediye başkanı da Aralık ilçesinde seçildi.


            Aralık Belediye Başkanı Hanım Turan, zor bir göreve talip olduğunu ifade ederek, Göreve geldikten sonra çevremdekilerin, ilçe halkının olumlu tepkisini alıyorum. Bir kadın olarak belediye başkanı olmak güzel bir duygu diye konuştu.


            Belediye çalışmalarında öncelikli olarak çevre düzenlemesi kapsamında yapılacak yatırımlara ağırlık vermeyi düşündüğünü kaydeden Turan, ılçemizde eksik birçok şey var. Bu eksiklikleri gidermeye, halkımıza en güzel hizmeti sunmaya çalışacağım dedi.


            Öte yandan, Van ın Bostaniçi beldesinde Nezehat Ergüneş ile Mardin in Savur ilçesine bağlı Yeşilalan beldesinde Gülbeyaz Güneş DTP den, Kırklareli nin Kavaklı beldesinden Gönülal Tunç CHP den belediye başkanı seçildi.




Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Egazete


  • Pazar 15.6 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 18.1 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 7.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.05.2024

  • İMSAK 02:58
  • GÜNEŞ 04:43
  • ÖĞLE 12:09
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 21:03