İŞİ EHLİNE VER?

İŞİ EHLİNE VER?

81 İL ,921 ilçe Emaneti ehline vermeli.

Araştırmacı Yazar HÜSEYİN DEMİR

 

AB Uyum Komisyonu Başkanı  Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar geçen gün yaptığı bir konuşmasında çok güzel bir söze değindi.

?´Emaneti ehline ver´´dedi. Bu  güzel sözü hatırlatan   sn Kasım Gülpınar´ın öncelikle teşekkür ederim. Sn. Gülpınar´ın Konuşmasını montajlayan, kişilikleri olmayan; sürüngen takımları her zaman olduğu gibi  Allah yolunda sarf edilen sözlere Karşı küçük dünyalarında siyasi malzeme olarak kullanmaktan çekinmemişlerdir. Onlara söyleyeceğim tek söz Yüce Allah sizleri Islah etsin doğru yolla iletsin olacaktır. Tabi Yüce Allah tüm kullarını doğru yola iletmesini yüce rabbimden diliyorum. Sn.Gülpınar´a söylediği doğru sözden dolayı saldırıya maruz kalmasını şiddetle kınıyor ve kendisinin yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Yüce Allah daima iyiler ile birliktedir. Yüce Allah yar ve yardımcısı olsun.

Bu söz her konuda işin ehline işi teslim etme ve sorun oluşturacak bir durumun olmayacağı olsa bile işin ehillerinin bu sıkıntıyı bertaraf edeceği anlamına gelmesinden ötürü çok harika bir sözdür.

Kur´an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:

(Allah size, mutlaka emanetleri [işleri] ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.) [Nisa 58]

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:

(İş ehli olmayana [layık olmayana] tevdi edildiği [verildiği] zaman, kıyameti bekle.) [Buhari]

(Emanet zayi edildiğinde kıyametin kopmasını bekleyin. "Ya Resulallah, emanetin zayi edilmesi nasıl olur?" denince, (Görev ehlinden başkasına verildiği zaman kıyameti bekleyin) buyurdu. (Buhari)

Yüce Allah her zaman doğruyu bizlere gösterir. Her işi ehline vermek gerektiğini bilmek ve ona göre tercih etmek gerektiğini hatırlatmak istedim

Yerel Seçimlerde yetkiyi ehline verin sn. kardeşlerim 

Ehil Kavramı her ne kadar göreceli bir kavram olsa da genel anlamı ile teraziye konulabilecek bir durumdur.

Bir işe diplomalı veya unvanlı kimse değil, o işi hakkı ile yapabilen kimseler getirilmelidir. Adam kayırmak, adama göre iş vermek uygun değildir. Her zaman işe göre adam seçmelidir. O eleman o işe layıksa o iş ona verilmeli, layık değilse, layık olanını aramalıdır.

Geçmişte haberlerde okuduğum bir haberde

Türkiye, Amerika´dan bir iş için general istiyor. Onlar da, o işi en iyi bilen bir albay gönderiyorlar. Bizimkiler, (Biz general istedik, siz albay gönderdiniz) diyorlar. Amerikan yetkilileri hayret ediyor, (Biz size o işi yapabilecek en iyi bir eleman gönderdik. Unvan sizce o kadar önemli mi?) diyorlar. Sonra, (Madem general istiyorsunuz, gönderdiğimiz albay, generalliğe terfi ettirilmiştir) diyerek terfisini gönderiyorlar. O albay, general olarak aynı görevi yapıyor.

Osmanlıda sıradan bir kişi üstün hizmetleri görülürse, bu kişi paşa, hatta sadrazam bile oluyordu. Amerika da bu sistem hâlâ devam etmektedir. Kore savaşında bir Türk astsubayının üstün hizmetleri görülüyor, Amerikan generali, ona öyle bir rapor veriyor ki, (Bu raporla seni albay yaparlar) diyor. Bizim astsubay diyor ki, (Bizde öyle sistem yok. En büyük başarılarda bulunsak da, teğmen bile olamayız) diyor. Amerikan generali hayret ediyor.

Türkiye´de adam kayırma, yandaşcılık, akrabacılık, ahbap çavuş ilişkisi ,menfi ilişkiler vb. daha birçok söz söyleyebileceğimiz durumlardan kurtulmalı ve EMANETİ EHLİNE VERMEYİ daima şiar edinmelidir.

İnsan nasılsa öyle yönetilir sözü aklıma geldi. Yani önce kendimizden başlamamız gerektiğine işaret ediyor. Yakında yerel seçimler var ve biz bu seçimlerde hakkıyla oyumuzu belediye başkanlığını emanet edeceğimiz kişiyi verdiğimiz vakit işi ehline teslim etmiş oluruz ki 5 sene boyunca bu işi ehline teslim ettiğimiz için hem vicdanen hem de yapılacak hizmetler konusunda müsterih ve mutlu olacağız. Mutlu bir Türkiye, mutlu bir  il, ilçe, belde,köy vb yerleşim yerleri için işi ehline vermeyi unutmayalım.

 2 günlük menfi çıkarlarımızı toplumun çıkarlarından üstün tutmayalım sayın kardeşlerim. Saygı ve sevgilerimi sunar hayırlı günler dilerim.



Anahtar Kelimeler: EHLİNE
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23