GAZETEMİZİN YAPMIŞ OLDUĞU HABERİ ABDULLAH KOÇ SORU ÖNERGESİ OLARAK BAKAN’A SORDU

GAZETEMİZİN YAPMIŞ OLDUĞU HABERİ ABDULLAH KOÇ SORU ÖNERGESİ OLARAK BAKAN’A SORDU

Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na cevaplaması talebiyle soru önergesi verdi.

ABDULLAH KOÇ,

“Doğubayazıt halkı uzun yıllardan beri PTT şubesinin vermiş olduğu kamu hizmetinden mustariptir. Yurttaşlarımıza nakdi olarak yapılan yardımlardan faydalanmak ve elektrik faturalarına ilişkin indirimlerden yararlanmak için Doğubayazıt PTT şubesine gidenler işlemlerini yapmak için saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyorlar. Her bir yurttaşımız günde ortalama 2-3 saat sıra beklemek zorunda bırakılmaktadır. TÜİK verilerine göre Doğubayazıt’ın nüfusu 118 Bin 643 kişidir. PTT Doğubayazıt’ta ikinci bir şube açtığı halde memur atamaları yapılmadığı gerekçesiyle bahse konu olan şubenin hizmet vermediği iddia edilmektedir. Mevcut PTT şubesinin düşük bir kapasiteyle hizmet vermesinden kaynaklı yurttaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşamaktadırlar. Bakanlığın, söz konusu kamu hizmetinin aksamasından kaynaklı ivedilikle harekete geçmesi ve memur eksikliğinden dolayı kapalı tutulduğu iddia edilen PTT şubesinin bir an önce hizmete açılması amacıyla konuyu Meclis gündemine taşıdık.

METİN ŞÖYLEDİR

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlutarafından Anayasa’nın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Av. Abdullah Koç

Ağrı Milletvekili

Doğubayazıt halkı uzun yıllardan beri PTT şubesinin vermiş olduğu kamu hizmetinden mustariptir. Yurttaşlarımıza nakdi olarak yapılan yardımlardan faydalanmak ve elektrik faturalarına ilişkin indirimlerden yararlanmak için Doğubayazıt PTT şubesine gidenler işlemlerini yapmak için saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyorlar. Her bir yurttaşımız günde ortalama 2-3 saat sıra beklemek zorunda bırakılmaktadır. TÜİK verilerine göre Doğubayazıt’ın nüfusu 118 Bin 643 kişidir. PTT Doğubayazıt’ta ikinci bir şube açtığı halde memur atamaları yapılmadığı gerekçesiyle bahse konu olan şubenin hizmet vermediği iddia edilmektedir. Mevcut PTT şubesinin düşük bir kapasiteyle hizmet vermesinden kaynaklı yurttaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşamaktadırlar. Bakanlığın, söz konusu kamu hizmetinin aksamasından kaynaklı ivedilikle harekete geçmesi ve memur eksikliğinden dolayıkapalı tutulduğu iddia edilen PTT şubesinin bir an önce hizmete açılması elzemdir.

Bu bağlamda;

Doğubayazıt halkının uzun yıllardan beri PTT şubesinin vermiş olduğu kamu hizmetinden şikayetçi olmasının dikkate alınmama gerekçesi nedir? Bakanlığınız, bahse konu olan kamu hizmetinin iyileştirilmesi amacıyla herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?

Yurttaşlarımıza nakdi olarak yapılan yardımlardan yararlanmak ve elektrik faturalarına ilişkin indirimlerden faydalanmak için Doğubayazıt PTT şubesine gidenlerin işlemlerini yapmak için günde ortalama 2-3 saat sıra beklemek zorunda bırakılma sebebi nedir?

PTT Doğubayazıt’ta ikinci bir şube açtığı halde memur atamalarının yapılmamasının nedeni nedir? Hizmet vermeyen Doğubayazıt PTT şubesi ne zaman açılacaktır?



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23