Eski Milletvekili Hanifi Alır, Özeleştiride Bulundu? Belediye Seçimleri İçin Katkı Sunmayı Tartıştılar

AĞRILI AK PARTİLİLER İSTANBUL´DA TOPLANDI?

Siyaset 17.06.2019 13:06:29 0
Eski Milletvekili Hanifi Alır, Özeleştiride Bulundu? Belediye Seçimleri İçin Katkı Sunmayı Tartıştılar

Doğubayazıt Gazetesi

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı için, İstanbul´da AĞRI DERNEĞİ Organizasyonu ile bir araya  gelen AK Partili Ağrılılar, İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım için yapılacak katkıları tartıştılar.

Toplantıya İş adamları, yeni ve eski milletvekilleri, Belediye Başkan ve adayları, iş insanları, ve partililer katıldı.

Binali Yıldırım´ın hemşehriliğine dikkat çeken Ağrılılar, İstanbul´da yaşayan yaklaşık 200 bin Ağrılının Yıldırım´a destek vermesi gerektiğini ifade ettiler.

Toplantıda bir konuşma yapan Ağrılı İş İnsanı İbrahim Çeçen, Ağrı´da yaptığı eğitim hizmetlerine dikkat çekerek ? Ağrı´nın kurtuluşu eğitime bağlıdır. Kaliteli ve bir o kadarda yaygın bir eğitim, Ağrı´nın geleceği için çok çok önemlidir. Unutulmaması gerekir ki, Ağrı Üniversitesi yasası da Ak Parti döneminde çıktı? diye konuştu.

Daha sonra söz alan Ağrı eski milletvekili M. Hanefi Alır da Ağrı´ya yapılan hizmetleri ve AKP döneminde Kürt sorununa yapılan katkıları anlattı.

TRT Kurdi´nin Ak Parti tarafından açıldığını ifade eden Alır, ?daha önce yasak olan Kürtçe, dönemimizde serbest hale getirildi. Birçok üniversitede Kürtçe bölümler açıldı? dedi.

Hanefi Alır Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin bir eksikliğini de dile getirerek ? bazı üniversitelerde Kürtçe bölümler olduğu halde, Kürt Edebiyatının mimarı Ahmede Xani´nin memleketinde açılan Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesinde bir Kürtçe bölümün olmaması, önemli bir eksikliktir? diye özeleştiride bulundu.   

/resimler/2019-6/17/1308312868846.jpg

  • BIST 100

    9948,51%5,78
  • DOLAR

    39,81% -0,22
  • EURO

    46,85% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4210,23% 0,24
  • Ç. ALTIN

    6644,83% -1,42

Egazete


  • Salı 25.6 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.6 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 22.1 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

01.07.2025

  • İMSAK 02:43
  • GÜNEŞ 04:37
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 16:14
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:32