DOĞUBAYAZIT’TA 350 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK YATIRIM

DOĞUBAYAZIT’TA 350 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK YATIRIM

Fabrika 20 bin metrekare üzerine kurulacak

Doğubayazıt’ta İş Adamı Hayati Demir tarafından 350 kişiye istihdam sağlayacak Çakmak Fabrikası kurulacak.

Aslen Doğubayazıtlı olan İş Adamı Hayati Demir, memleketine vefa borcunu ödemek amacıyla Ağrı’ya ciddi katkıları olacağını ön gördüğü bir çakmak fabrikası kurmak istediğini ve bu yönde sürdürdükleri çalışmaların sona yaklaştığını söyledi.

Demir, faaliyet yürüttüğü çakmak sektörünü Doğubayazıt’a taşıyarak burada ilk etapta 350 kişinin, sonraki süreçlerde fabrika alanlarını genişleterek daha fazla kişinin istihdam edebileceği bir fabrika kuracağını belirtti.

Kurulacak olan çakmak fabrikasında ilk etapta 350 kişiye iş imkanı sağlanacağını dile getiren Hayati Demir, fabrikanın ilk etapta ilçenin sonraki süreçte de kentin işsizlik oranını düşürmeye yönelik olumlu katkılar sunacağını dile getirdi. İş Adamı Hayati Demir Doğubayazıt’ta kuracakları çakmak fabrikası ile ilgili şunları aktardı:

En yakın zamanda işçi istihdamlarına da başlayacağız“

“Kuracağımız fabrikanın memleketimizin işsizlik oranını düşürmesi açısından olumlu katkıları olacağına inanıyorum. Bu anlamda güzel çok heyecanlıyız. Bir an önce evrakımızın gelmesini istiyoruz. Geldiği gibi temelini atıp çok hızlı bir şekilde fabrikanın fiziki yapısını bitirdikten sonra makinalarımızı yerleştireceğiz. En yakın zamanda çalışmalar başlayacak böylece işçi istihdamlarına da başlayacağız. Hedefimiz ilk etap da 350 kişinin çalışması.

“İlerleyen süreçlerde diğer alanlarda ürettiğimiz ürünlerin fabrikalarını da Ağrı’ya taşıyacağız “

Çinli ortakları ile birlikte çalıştıklarını belirten Demir, Çin’de kurmuş oldukları çakmak fabrikasının aynısını Doğubayazıt ilçesinde kuracaklarını ifade ederek, “Çinli ortaklarımızla birlikte inşallah fabrikamızı Doğubayazıt’a kuracağız. Hali hazırda Çinli ortaklarımız ile üretimini yaptığımız çakmakları Çin’deki fabrikada üretiyoruz. Şimdi ise Çin’deki fabrikamızın aynısını Doğubayazıt’a taşımak istiyoruz. Bu bir başlangıç.  Ortaklarımızla birlikte başka sektörlerde de üretim yapıyoruz. İlerleyen süreçlerde peyderpey diğer alanlarda ürettiğimiz ürünlerin fabrikalarını da Ağrı’ya taşıyacağız.“ Dedi.

“Fabrikamız 20 bin metrekare üzerine kurulacak“

Kurulacak olan fabrika ile ilgili bilgi veren Demir, “Fabrikamız, 6 bin metrekare kapalı, 14 bin metrekare de açık alanı olmak üzere toplamda 20 bin metrekare üzerine kurulacak. Plan ve projelerimizde şuanda tamamlanmış durumda. Doğubayazıt’ta hali hazırda bir tane çakmak fabrikası var. Biz orada üretilen çakmaklardan farklı segmentte çakmaklar üreteceğiz. Şuanda var olan çakmak fabrikasının ürettiği çakmakların özelliği farklı bizim üreteceğimiz çakmakların özellikleri farklı olacak. Yani bir üst segmentte üretim yapacağız.“ İfadelerini kullandı.

“Yatırımlarımızı burada yoğunlaştırmak istiyoruz“

Fabrikanın temelini atmak için Tarım ve Orman Bakanlığından bir evrak beklediklerini dile getiren Hayati Demir, konuşmasına şunları ekledi:

“Bu anlamda yaklaşık 7-8 aydır resmi prosedürlerle uğraşıyoruz. Son bir aydır da Tarım ve Orman Bakanlığından evrak bekliyoruz. Evrakımız onaylandığı gibi fabrikanın temelini atacağız. Önümüzdeki 2 hafta içerisinde resmi prosedürler tamamlandığı gibi fabrikanın temelini atıp Aralık ayına kadar üretime geçeceğiz. Ama Tarım ve Orman Bakanlığından beklediğimiz belge geç onaylanırsa seneye kalabilir. Her halükarda ilimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olur inşallah. Yatırımlarımızı burada yoğunlaştırmak istiyoruz. Çünkü gerçek anlamda memleketimizin buna ihtiyacı var.“



  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2489,49% 1,12
  • Ç. ALTIN

    4169,39% -0,68

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21