DOĞUBAYAZIT YBO´NUN DÜNÜ VE BUGÜNÜ?

DOĞUBAYAZIT YBO´NUN DÜNÜ VE BUGÜNÜ?

Yıllara meydan okurcasına dim dik ayakta duran ve şimdiye kadar binlerce öğrenci mezun eden okul...

Doğubayazıt Gazetesi

Yıllara meydan okurcasına dim dik ayakta duran ve şimdiye kadar binlerce öğrenci mezun eden 4 yıla yaklaşık müdürlük görevini devam eden Servet Şahin, Okulun başarılarına başarı kattığı gözlerden kaçmamıştır.

Yatılı Bölge Okulu, 1973 yılında yapımına başlanmıştır. 1984 yılında hizmette girmiş olup, 106 dönüm üzerine kurulmuş.

 Okulu beş binadan oluşmaktadır. Bir derslik, iki pansiyon iki blok lojman ve danışma binasından oluşmaktadır.

 Okulda 1 Spor odası,  1 Fen laboratuarı 1 Kütüphane, 1 bilgisayar odası ve 19 tane de derslik mevcuttur. Pansiyon kapasitesi, 820 dır. Okul karma olup normal öğretim verilmektedir.

KISACA DİLİMİZİN DÖNDÜĞÜNCE DOĞUBAYAZIT YBO FAALİYET RAPORU´NU SUNMAYA ÇALIŞALIM?

Okulun olmazsa olmazı olan aşağıda sıralanan bir çok faaliyet raporunu yazmaya karar verdik.

  1. Ayın öğretmeni uygulamasında, çalışmalarıyla okula katkıda bulunan öğretmenleri desteklemek ve yüreklendirmek adına yapıldı.
  2. Yılın idarecisi uygulamasında, okulun tüm birimleriyle itinayla ilgilenen ve öğretmen koordinasyonunu sağlayan idarecileri çabalarından ötürü tebrik etmek amacıyla yapıldı.
  3. Okulun yeşillendirme projesinde, oksijen kaynağı olan ağaçların sürekliliğini sağlamak ve çevrede çok nadir görülen ağaçlandırma çalışmalarının önünü açmak, öğrencileri bu konuda duyarlılaştırmaya çalışıldı.
  4. Doğum günü etkinliğinde, ailelerinden kilometrelerce uzakta olan öğretmenlerin bu anlamlı günlerinde yanlarında olabilmek adına yapılan bir faaliyettir.
  5. Tayini çıkan öğretmenlerin veda yemeğinde buluşma gecesi yapılıyor.
  6. Çocuğu olan ve yeni evlenen meslektaşlarını tebrik etme anlamında naçizane hediyeler alınır. Onlar için önemli olan bu durumda, bir araya gelmek vesilesi ile uygun görülmüştür.
  7. Halise programı, geleneksel yemeğimiz olan ve Ağrı denince akla gelen bir lezzet. Okulda bu programa yer verilerek hem yemeğin tanıtımı hem de gelen konuklarına ikram amaçlı yapılan bir faaliyettir.
  8. Dini sohbetler her hafta yapılarak öğrencilere dinimizle ilgili bilinmeyen gerçekler, temizlik, görgü kuralları, ahlak, düzen gibi konular anlatılarak aydınlatılıyor.
  9. Kariyer eğitiminde, kişinin kendisini hayatı içinde ve profesyonel olarak hayatını kazandığı alanda bir noktaya taşımasıdır. Öğretmenlere de bu anlamda katkı sağlamak adına yapılması uygun görülen bir faaliyettir.
  10. Değerler eğitimi de ahlaki,  kültürel, ruhsal, toplumsal ve bireysel alana ilişkin uygun duyarlılık  geliştirmeyi içselleştirmek adına yapılan bir faaliyettir.
  11.  Seçmeli derslere yardımcı olunması amacıyla Kur´an-ı Kerim kursları veriliyor. Arapçayı daha iyi öğrenmek , hadis ve ayetlerin yorumlanması için iyi bir kurs faaliyeti oluyor.
  12.  Aylık Okul dergisi ve okul gazetesi çalışmalarıyla okuldaki etkinlikler, organizasyonlar bu vasıtayla okurlarıyla buluşma imkanı buluyor.
  13. Kazanım testleri okulun öğretmenleriyle beraber özgün ve yoğun çalışmalar sonunda yayınlanarak sınavda yardımcı olması adına yapılan bir faaliyettir.
  14. Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek , yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlık nesiller yetiştirmek, öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitim öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğiti Bakanlığı´na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik amaçlı uygulanan Beyaz Bayrak Uygulaması yapılıyor.
  15. Dünya Kadınlar Günü için program yapılarak emektar kadınlarımızın bu anlamlı gününde hatırlanması ve sadece bu gün için değil her zaman hatırlanması için yapılan bir faaliyettir.
  16. Öğrencilerin ev özlemlerini gidermek amacıyla ilahi ve canlı müzik programları yapılarak moral anlamında öğrencilerimizi rahatlatmak adına yapıldı.
  17. Evlerinden uzakta olan öğrencilerin ev özleminden bir nebzede olsa uzaklaştırmak adına pansiyon ev haline getirilerek yapılan bir faaliyettir.
  18. Teog sınavı öncesi masalara su, şeker, peçete bırakılarak öğrencilerimizin sınav esnasında ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yapıldı.
  19. Okulda kitap okuma saatleri uygulanarak öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını düzene oturtması adına yapılan bir uygulamadır.
  20. Her hafta öğrencilerin değerler eğitimiyle ilgili konular verilerek arkadaşlarına anlatması istenir. Hem böyle konuların akran ağzından anlatılması konuyu pekiştirmesi adına iyi olması adına yapılan bir faaliyettir.
  21. Okulda O Ses YBO , Bilgi Yarışması , Münazara, Şiir Dinletisi, Tiyatro gibi etkinlikler yapılarak öğrencilerimizi çok yönlü geliştirmek için iyi oluyor.
  22. Okulda TÜBİTAK Bilim Fuarı yapılarak bilim ve teknolojiyi destekleme , öğrencilerin yeteneklerini sergilemesi, çalışmalarını tanıtması adına yapılan bir faaliyettir.
  23. En çok kitap okuyan sınıf, en temiz sınıf ve en çalışkan sınıf uygulamaları yapılarak öğrencilerin pekiştirilmesi adına ve teşvik etmek için yapılan bir uygulamadır.
  24.  Öğrencilerle rehabilitasyon merkezleri ziyaret edilerek oradaki hastalarla iletişime geçilmesi, sıkıntılarının dinlenmesi , iyileşme süreçleri ve empati kurulması adına yapılan bir faaliyettir.

YBO´NUN BAŞARILARI DAİM OLSUN?

 



Mehmet vefa çalboğa
31.05.2017 11:15:22
1993-1996 yıllarında ortaokul okuduğum ve hala anilarimda derin yer edinen YİBO ... Gerçegi şimdi yılda bir mezunlar bir araya gelme durumumuz var ama gerçekten çok ozlemisim

Anahtar Kelimeler: DOĞUBAYAZIT DÜNÜ BUGÜNÜ
  • BIST 100

    10158,63%-0,15
  • DOLAR

    32,14% -0,23
  • EURO

    34,94% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2473,31% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,52

Egazete


  • Perşembe 15.8 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 15.6 ° / 2.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 16.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

16.05.2024

  • İMSAK 03:02
  • GÜNEŞ 04:45
  • ÖĞLE 12:09
  • İKİNDİ 16:03
  • AKŞAM 19:23
  • YATSI 20:59