Doğubayazıt Devlet Hastanesi´nde sağlık rezaleti

Doğubayazıt Devlet Hastanesi´nde sağlık rezaleti

ACİL SERVİSE ACİLİYET

ARARAT ARAS´ın Haberi
 
Muayene yada tedavi olmak için Doğubayazıt Devlet Hastanesi´nde giden hastalar ve hasta yakınları, yaşanan sağlık rezaleti nedeniyle daha da hasta düşerek evlerine geri dönüyor. Isıtma sisteminin çalışmadığı, sedye ve tekerlekli sandalye bulunmadığı hastanenin Acil Servisi´ne gelen hastalar bile saatlerce sıra beklemek zorunda. 
 
Ağrı´nın Doğubayazıt İlçe Devlet Hastanesi´ne şifa bulmak için gelen hastalar ve onların yakınları için sağlık hizmetine ulaşmak çileye dönüşmüş durumda. Hastanede yaşanan sağlık rezaleti daha giriş kapısından başlıyor. Hastanenin Acil Servis girişinde ağır hasta ve yürüyemeyecek durumda hastalar için bulundurulması zorunlu olan sedye ve tekerlekli sandalyeler burada yok. Bu nedenle hastanenin girişine kadar araçları ile ulaşmayı başaran hastalar, sonrasında yürüyerek hastaneye ulaşmak zorunda. Bu durum özellikle yaşlı, yürüyemeyecek durumdaki hastalar ve yakınları için çileye dönmüş durumda.
 
İçeri girmeyi başaranlar ise bu kez doktor yetersizliği ile karşı karşıya. Yaşanan doktor eksikliği nedeniyle özellikle Dahiliye ve Genel Cerrahi bölümlerine başvuran hastalar, saatlerce sıra beklemek zorunda. Görevlilerin kimliklerini bir mas üstünde topladığı hastalar, sıranın kendilerine gelmesiyle birlikte ancak içeriye girip, muayene olabiliyor.
 
Tıbbi malzeme ve sağlık görevlisi yetersizliği bulunan hastanede karşılaşılan sorunlar bunlarla da sınırlı değil. Hastanenin asansör ve ısıtma sisteminin doğru düzgün çalışmaması nedeniyle yatılı hastalar odalarında küçük elektrikli ısıtıcılarla ısınabiliyor.
 
Bu sorunların yanı sıra hastanenin bahçesinde bulunan kantinde satınlar ürünler de pahalı. Ürünlerin neredeyse iki katı fiyata satıldığı kantin dışında bir yer olmadığı için hasta yakınları ihtiyaçlarını buradan karşılamak zorunda bırakılarak mağdur ediliyor.
 
´Hastane yolu çileye dönüşüyor´
 
Ağır kış koşullarına rağmen tedavi olmak için yaşadığı köyden hastaneye geldiğini belirten Resul Atak isimli bir yurttaş, ilerlemiş yaşına rağmen saatlerce ayakta sıra beklemek zorunda kalmasından şikayetçi.
Her gün sağlık alanında devrimler yaptığını ileri süren hükümet yetkililerini yaşadıkları sorunu gelip görmeye çağıran atak, "Bizim insanlarımızın kaderi haline gelmiş. Artık zorluk çekmek istemiyoruz" diyerek yaşadıkları soruna artık bir atılmasını istedi.
 
Hastane yöneticisi: Şikayetler yerinde 
 
Dile getirilen bu sorunları yönelttiğimiz ismini vermek istemeyen bir hastane yöneticisi, bahse konu olan şikayetlerin yerinde olduğunu belirtti. Asansörlerin çalışmadığını kabul eden yönetici, Acil Servis girişinde bulunmayan tekerlekli sandalye ve sedyelerin ise çalındığını söyleyerek savunmaya geçti. Özellikle hastaların kimliklerinin toplanıp, bekletilmeleri konusunda bilgilerinin olmadığını iddia eden yönetici, kantindeki fiyat pahalılığı ile de bir alakalarının olmadığını, sorunların çözümü için çaba göstereceklerini söyledi. (Basından)
 


cihan keksik
6.02.2016 11:25:30
Maalesef bu yönetim özelikle müdürüriyet tamamen çete sistemi ile çalışan bir anlayış ve nerde-kimde ne koparabilirim hesabı ile... artık müdürün miadı doldu, yeter artık ya... halk olarak isyandayız...

  • BIST 100

    9931,3%2,21
  • DOLAR

    32,44% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2443,26% 0,31
  • Ç. ALTIN

    4004,11% 0,28

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31