DEPREM DERSLERİ 13

DEPREM DERSLERİ 13

.

 

DEPREM DERSLERİNDEN GEREKLİ ÇIKARIMLAR ELDE ETME ÇABASIYLA SÜREN BU YAZILAR, HER İNSANIN KENDİ KENDİNİ6 SORGULAYABİLMESİNE YARDIMCI OLABİLECEK NİTELİKTE "İNSAN İÇ MAHKEMESİ" DİYE ADLANDIRILAN TİYATROVARİ BİR TARZ İLE BİRLİKTE SÜRMEKTEDİR.

İyileşme, yaşananlardan doğru dersler çıkarmakla sağlanır. Dünden bugüne insanlık tarihindeki iyileşme ilerleyişi, mühim oranda mesafe almış değildir.

Teknoloji ayağıyla şuur ayağı6 aynı mesafe almış değildir. Teknolojik gelişiminin gerisinde kalan psikolojik gelişim, topallığı artırmaktadır. Bu durum, teknolojinin insanlık için tokatlık sıfatını, nimetlik sıfatının önüne geçirmektedir. 

Araba iyidir şöförü çocuk değilse

Akıl sahipleri konuya biraz eğilse

Öne bakan gözler açılır

Azim istek düşünce şuur yeğinse

Bu dörtlük, gidişatın sağlıklı olması için teknolojinin kullanıcı ehliyetinin önemini beyan eder. 

Teknolojinin şekillendireceği insan tipi, duyarsız, duygusuz, bir robot misali olabilir. 

Robotlar için dünya, tabiat, ve yaşamın önemi yoktur. Programı o an hangi devredeyse onu uygular. 

İnsan teknolojiyi kullandığında, insani çıta yükselir. Teknoloji insanı kullandığında robotlaşma olur. Yani sele kapılma gibi şuursuzca bir sürüklenişe kapılma olur. Ortalık, yeni başlamış örneklerle doludur. 

MAKRO TADİLAT İÇİN MİKRO MAHKEME, İNSAN İÇ MAHKEMESİDİR.

Aslında bu insan iç mahkemesi, vicdan muhakemesi yada muhasebesi denilen olgularla aynı yolda buluşur. 

Vicdan kavramı kayıplara karışmış olacak ki deprem, bu gerekliliği insan iç mahkemesi diye onu başka bir isimle yeniden buldurtmuştur.

Geçmişte vicdanı ne tür olaylar buldurtuysa, aynı şekilde bu son depremin olayları da onun ikiz kardeşini buldurtmuştur demekki.

İhtiyaçlar, insan iç mahkemesine kadar vardıysa, her canlıyı bölgesine göre şekillendiren gereklilik bunu duymuştur demekki.

Şeyleri ortaya çıkartan gereklilik, her zaman ve her yerde var olan ve yok olmayan bir varlıktır

Bu vicdana kardeş olan insan iç mahkemesinin devam etmesiyle bu yazıyı getirdiği nokta, kardeş meclisin bulunuşu olmuştur. Mevcut olan meclis, insan dış dünyasını ele alan bir meclis türüdür. Kardeş meclis, insan iç dünyasını ele alan meclis olacak.

İç mahkeme, vicdanın bataryası gibidir. İç mahkeme eğitimini görecek kişi vicdani ehliyet sahibi olur. İç mahkeme kuramayanın vicdanı işlemez.

İhtiyaçlar, vicdan örneğinde olduğu gibi, mevcut meclise de kardeş olabilecek olan İnsanın iç dünyasıyla ilgili bir tür meclisin gerekli oluşunu ortaya çıkarmıştır.

Bilim sadece makro alemle ilgili olmayıp aynı zamanda mikro alemle de ilgilidir. İnsan iç dünyası tek başına bir alem olduğu için dış alem gibi bu aleminde meclisinin olmayışı bir eksikliktir.

İç dünya meclisi psikolog, pedagog, ruh bilimci, Alim, ilim, bilim ve felsefe gibi dallların ehlilerinden oluşmalıdır.

Deprem, şehirler için gerekli olan mimar ve mühendislerin yanı sıra5, jeoluğunuda önemini ortaya çıkardığı gibi, gerekli olan fiziki yaşam meclisinin yanı sırasında da psikolojik yaşam meclisinin de önemini ortaya çıkarmıştır.

Fizik boyutlu meclis, ev, bark ve mide bazlıdır. Mide, vücudun motor kısmıdır fakat, onun kadar önem arz eden kalp ve beyin gibi diğer kısımlar da vardır. 

Sadece büyük mide meclisi ve maaşlı vekilleri ile topal kalan toplumsal vücut yapısı, öngörüsüz ve tökezli bir gidişata sahip olur. İkinci meclis, birinci meclisin kararları için sunumlar bulacak. Kısaca, isimleri sunum ve karar meclisleri olur. 

İlaç yazan doktor tek başına iş göremez. Aynı zamanda ilaç bulan da olmalı. Bu misal, ikili meclisin önemine örnektir.

Ortaya çıkan hastalıklara karşı sunumcu laboratuvari meclis gereklidir.

Toplumsal vücut, laboratuvari meclisin buluşlarıyla ve fiziki meclisin kararlarıyla beraber topal olmaktan çıkıp iki ayaklı şekilde iyileşmeye doğru sağlıklıca yürüyebilecek.

Not : yeni şekil meclisin gerekli olduğu konusu bu yazıda başlamışken, aynı meclis konusu tv. De bir şahıs tarafından da dile getirildi.

Bu benzerlik, mevcut meclisle birlikte daha farklı bir meclisin de gereklili oluşuna dair hissiyatın yaygın olduğunu göstermiştir.

Seçimsiz, maaşsız ve sadece gönüllülük esasına dayalı bir meclis türü. Bu konu'nun ince bir şekilde düşünülmesi için burada noktalayıp ihtiyaçların duruşmasına geçelim.

YAŞAMIN DAVASI

Donk...

HAKİM - Duruşma başlıyor. Davalı, bir önceki duruşmada izahının anlaşılması için sözünün bir kısmını bu duruşmaya bırakmıştık.

Bu duruşmada toparlayabilecekmisin?

ŞEHVET - evet hakim bey öyle istiyor ve umuyorum. 

HAKİM - karşı tarafın söz hakkını gözeterek başla.

ŞEHVET - Sayın hakim sayın dinleyenler, davacı ve davalı olan tüm ihtiyaci olgular, yaşamın birer parçası olarak başlangıçtan sona kadar var olmuş ve olacak olanlarız.

Dolayısıyla düzen ve düzensizlik bizden kaynaklanır. O yüzden bu mahkeme tüm insanlığı ilgilendiren mühim bir mahkemedir.

Görevler sıralamasında en sondaysam, kaotik ortam sebebinde de en sondayımdır.

Davacı idialarını önemli oranda red etmekle beraber, tamamen kusursuz olduğumu da söyleyemem ve onlarda tamamen kusursuz olduklarını söyleyemezler. 

Bütün ihtyaçlarda haz vardır, ihtiyaç karşılanımı kolaylaştığında, bir çok doğal haz sıradanlaşır ve fantezilerle yapay haz üretimi başlar.

Yemeği süslemek ve farklı farklı tatlara büründürmek, yaşatma özeliğinin unutulup nefis için haz boyutunu öne çıkarma eylemidir.

Aynı şekilde su, doğal yaşatıcı içki iken, sadece haz için şaraptan şerbete kadar nice çeşitli içkiler ortaya çıkarılmıştır.

Mümkünatı olsa belkide nefesin, uykunun ve tuvaletinde hazzını artırmaya yönelik çeşitli fanteziler ortaya çıkarılırdı.

Sayın dinleyenler, şu ortaya çıkıyorki: ihtiyaçlara erişimin sıkıntılı olduğu yerlerde, ihtyaçların yaşamsal boyutları ve beraberindeki doğal haz o zaman ön planda olu

Böyle gerçeklikler içinde kendimi savunabileceğim noktalardan bir taneside, vücut boşaltım bölgesinin tamamen bana mal edilmesi noktasıdır. 

Bir organ en çok hangi işlevi görüyorsa, o işlevle özdeş olarak isimlendirilir. Mesela ağız, doğal görevleri itibarı ile çok çeşitli işler görüyorken, en çok konuşma işlevi gördüğü için, ağız denildiğinde ilk önce konuşma öne çıkar.

Bacak arası bölgeler, yüzde doksanın üzerinde idrar boşaltım bölgeleridirler. Buna binaen, idrar organı denilmesi gerekirken cinsel organı denilmiştir.

Bu dur6m, parmaklara yumruk demeye benzer. 

Evet doğrudur, çiftleşme, doğumla orantılı olarak yılda sadece bir döneme aittir. Bu yüzden sadece bunun için vücuda ayriyeten organ ekleme lüzumu olmadığı için, bu görev idrarlıklara eklenmiştir. Şekillerin girintili ve çıkıntılı olmaları, idrarlıklar için zamanı geldiğinde çiftleşmenin işareti olarak ortadadır. Bunun böyle oluşu, çiftleşmenin gündelik oluşuna doğallık işareti değildir. Eğer olsaydı, idrar gibi tahrik ve sertleşme gibi olgulara ihtiyaç duymazdı. İdrar gibi düşünce ve irade dışında cereyan eden kazayi bir olay olurdu.

Donk... 

HAKİM - davacılar, davalının sözü yine uzamıştır. Söz hakkınızı bu duruşmaya bırakmıştım. Bir itiraz yada talebiniz varmı? 

NEFES - teşekkürler hakim bey, şehvetin açıklamalarını6 düşünerek dinlediğimiz için araya girme lüzumatı his etmedik. Kendisi çoğu yerde bizim söylememiz gerekenleri yerimize söylemiştir. Bu yüzden hakkaniyetinden dolayı ona'da teşekkür ediyoruz.

Dinlenesi açıklamalarından dolayı söz5 hakkı elde ederek ilerlemiştir. Bizde bu akış hakkını gasp etmemek için bu duruşmaya bıraktığınız söz hakkımızın tekrardan ertlenmesine rıza gösteriyoruz.

HAKİM - hakikate ulaşma yolunda duruşmanın sağlıklı işleyişi için verdiğiniz bu katkıdan dolayı bizde size teşekkür ediyoruz.

Donk...

Sözün bitmediyse devam edebilirsin davalı. 

ŞEHVET - mesele hakikate ulaşmak ise, bundan kaçacak değilim. kendilerine yönelik olan teşekküre katıldığımı belirterek devam ediyorum: 

İdrar organlarının telaffuzü bünye'ye olduğu gibi idrar organı diye algılandığında, görüntüleri ve mevcut isimleri çiftleşme tahriki olmaktan çıkıp tiksinti veren olacaklardır.

Yani idrar, bulaşmaması gereken bir şey olduğundan tiksinti verme özelliğine sahiptir. Bu yüzden bu organların idrardan dolayı görüntüsü ve bahsi de belli derecede tiksinti hissi vereceğinden benide yersiz ve zamansızca suni olarak çiftleşmeye tahrik edemeyecekler. 

İdrar yerlerinin örtünmesi, cinsel tahrik olmasın diye değil, mide bulandırıcı ve tiksinme olmasın diye olacaktır. 

Bu durumda temel iç güdü filmi'nin oyuncularını tekrar karşı karşıya koyduğumuzda, idrar mahalli atfıyla çıplak bacaklarını hareket ettirecek olan kadın, erkeğe çiftleşme tahriki değil, tiksinme öfkesi verecektir.

Mesele sadece bakış açısı ve algı biçimidir. Kalıplaşmış yetişkin için tiryakisi olununan yapay algı biçimini asıl doğalına döndürmek zor olsada, yeni nesiller için eğitimle mümkündür.

Donk...

HAKİM - davalı, üzerine düşünülecek bir noktaya vardın. Belliki daha devam edeceğin vardır fakat, buraya kadarki açıklamalarının değerlendirilebilmesi için yine ara vermeni öneriyorum.

ŞEHVET - takdir sizindir hakim bey.

Donk...

HAKİM - karşılıklı teşekkürler ile geçen bu duruşma, insanlığın kurtuluşu adına sağlıklıca işleyebilmesi için beşinci bir tarihe ertelenmiştir.



Anahtar Kelimeler: DEPREM DERSLERİ
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Egazete


  • Cumartesi 15 ° / 2.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 14.3 ° / 4.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 14.2 ° / 5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Ağrı

04.05.2024

  • İMSAK 03:20
  • GÜNEŞ 04:58
  • ÖĞLE 12:10
  • İKİNDİ 16:00
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:42