Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Toplantıda korona virüsü (Covid-19) salgını başta olmak üzere çok sayıda konunun kapsamlı olarak değerlendirildiğini söyleyen Erdoğan, “Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin karşılaştığı büyük sınamalar elbette bizi de olumsuz etkilemektedir. Hamdolsun her alanda verdiğimiz mücadeleyi başarıyla yürütüyoruz. Salgın sürecinde sağlık altyapımız, sistemimiz, teşhis ve tedavi protokolleri ile takdire şayan bir farklılık ortaya koyduk” diye konuştu.

“Milletimizin faydasına ve çıkarına olan her çabayı değersizleştirme gayretinde olanlar, muarrızlarımıza malzeme sağlamayı misyon eden bir güruh her konuda olduğu gibi burada da ortaya çıktı” diyen Erdoğan, “Hastane açarız, beğenmezler. Fabrika açarız, kulp takarlar. Diğer eserlerimiz gibi ardı ardına açtığımız hastaneleri, oradaki modern altyapıyı görmeyenler aslına bakarsanız bu imkanlardan en çok faydalananlardır” ifadelerini kullandı.

Salgınla mücadele kapsamında karşılıksız ödemelerin 38 milyar liraya ulaştığını belirten Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN 3,5 MİLYON ÇALIŞAN İÇİN KAYNAK AKTARILDI: Prim desteği olarak 154 bin işyerindeki, 1 milyon 186 bin çalışan için 934 milyon liralık kaynak kullanılmıştır. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan 3,5 milyon çalışanımıza 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılmıştır. Nakdi ücret desteği kapsamında 1 milyon 976 bin kişiye 4,5 milyar lira ödeme yapılmıştır. İşsizlik ödeneği olarak 4 milyar liraya yakın kaynakla destek verilmiştir.

MEVSİMSEL HASTALIKLAR NEDENİYLE SÜRECİ İYİ YÖNETMELİYİZ: Geçtiğimiz aylarda yeniden yükselme eğimi gösteren vaka, hasta ve ağır hasta sayısındaki artışın düşme eğilimine girmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Havaların soğumasıyla birlikte artacak mevsim hastalıkları Covid-19 ile benzerlikler taşıdığı için süreci çok iyi yönetmemiz gerektiğinin farkındayız.

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN KAPSAMI GENİŞLİYOR: Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı şekilde başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul 1. sınıfların yanı sıra 2. 3. ve 4. sınıflarda yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. İlave olarak ortaokul 8. lise 12. sınıflarda belirlenen kurallarla yüz yüze eğitime geçilecek.

DİĞER SINIFLARLA İLGİLİ KARARI GELİŞMELERE GÖRE VERECEĞİZ: Ayrıca özel eğitim okulları ile, il hıfzıssıha kurulların uygun bulduğu köy okullarında da yüz yüze eğitimin önünde engel olmadığı görülmüştür. Diğer sınıflarla ilgili kararı gelişmelere bakarak önümüzdeki haftalarda vereceğiz. Okula gidecek evlatlarımızndan ricamız, ailelerinin sağlığı için temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmeleridir.

500 BİN ÖĞRENCİYE TABLET DAĞITACAĞIZ: Milli Eğitim Bakanlığımız uzaktan eğitim öğrencilerimiz için bilgisayar ihtiyacı olanlar için bir çalışma yürütüyor. İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz bir süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren bu tabletleri öğrencilerimize dağıtmaya başlıyoruz.

İNTERNET ALTAYPISI İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR: Ülkemizin internet altyapısını da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkarmak için ayrı bir çalışmayı Ulaştırma Bakanlığımız yürütüyor. Bunu da ilgili kuruluşlarla, Türk Telekom, Turkcell, Vodofone gibi, onlarla da birlikte yürütmek suretiyle hızla mesafe almanın gayreti içinde olacağız.

5 AŞI ÇALIŞMASI İNSANDA DENEME SAFHASINA ULAŞTI: Yerli aşı çalışmalarında oldukça ileri düzeye gelindi. Bu alanda yapılan yatırımların, verilen desteklerin ve hazırlanan yol haritalarının birer birer icraata dönüşmesinin haklı kıvancı içindeyiz. 13 aşı çalışması başlatılmıştı. Bunlardan iki ayrı kategorideki 5 tanesi insan çalışmaları safhasına yaklaştı.

ÇALIŞMALAR İÇİN 1000 DOZ AŞI ÜRETİLECEK: Üretim konusunda da altyapısı uygun bir firmamızın ayda 20 milyon doz kapasitesini buluyor. İkinci bir firmamızın da üretim altyapısını tamamlamasıyla bu rakam ayda 50 milyon dozun üzerine çıkabilecektir. İnsan çalışmalarından biri için önümüzdeki hafta 1000 doz aşı üretilmiş olacaktır.

TÜRKİYE'Yİ KARARLARA TABİ KILMA POLİTİKALARINI ÇÖKERTTİK:Bugün Türkiye ekonomisini çökertmeye yönelik saldırıları göğüsleyebilecek ve hedeflerine doğru kararlılıkla yürüyebilecek bir yere gelmiştir. Ülkemizi bölgesel ve küresel tüm meselelerde dışarıda bırakıp sadece alınan kararlara tabi kılma politikalarını tümüyle çökerttik. Türkiye'ye verdikleri hiçbir sözü yerine getirmeyenler, üstüne bir de bizi suçlayanların artık lafa değil icraata bakılan bir çizgiye çektik.

AKDENİZ'DE DE MÜJDELİ HABERLER BEKLİYORUZ: Türkiye, bölge ve dünya siyasetinde onurlu ve etkin bir konumda bulunuyor. Çektiğimiz sıkıntıların karşılığını çok yakında her alanda alacağız. Karadeniz'de keşfettiğimiz doğal gaz rezervi bunun ilk işaretidir. İnşallah Akdeniz'de de müjdeli haberler bekliyoruz.

KARABAĞ'DA İNSANLIĞIN YÜZ KARASI KATLİAMLAR GERÇEKLEŞTİ: Son dönemde bölgemizdeki en önemli hadiselerden biri de işgalci Ermenistan'ın, Azerbaycan topraklarına karşı yeniden başlattığı saldırıların ardından yaşanan gelişmelerdir. Uluslararası toplum Karabağ ve Azerbaycan topraklarının bir bölümü, Ermeniler tarafından işgal edilirken maalesef bu alçaklı karşısında sessizliğe bürünmüştür. Üstelik insanlığın yüz karası katliamlar gerçekleştirilmiştir.

MİNSK GRUNUN İHMALİ YÜZÜNDEN BU DURUMA GELİNDİ: Minsk Grubu sorunu çözmek yerine adeta çözümsüzlüğe terk etti. 30 yıla yakındır Minsk Grubu bu işi ihmal ettiği için bu duruma gelindi. Ermenistan geçmişte yaşadığı cürümlerin bedelini ödememiş olmanın şımarıklığı ile yeniden Azerbaycan topraklarına saldırınca hiç beklemediği bir şeyle karşılaştı. Şu anda pekçok yerleşim birimi işgalden kurtuldu.

BÖLGEMİZDE HAYDUT DEVLET SAYISI FAZLA: Dünya haydut devletlerden ve onların haydut yöneticilerinden kurtarılmadan insanlığın huzura kavuşması mümkün değildir. Maalesef özellikle bizim bölgemizde haydut devlet sayısı oldukça fazla. İsrail'den Kıbrıs Rum Kesimi'ne ve Suriye rejimine kadar uzanan bu haydut devletler, hem kendi halkına zulm ediyor hem de dünyanın istikrarını bozuyor. Türkiye elindeki imkanları bu haksız, hukuksuz kanlı oyunları bozmakta kullanmakta kararlıdır.

GAZANIZ MÜBAREK OLSUN: Karabağ meselesinin bu şekilde çözüme kavuşması hem tarihin hem hukukun hem de coğrafyanın gerçeklerinin icabıdır. Aksi takdirde bölgedeki huzursuzlukların ve çatışmaların bitmesi mümkün değildir. Bir kez daha Azerbaycanlı kardeşlerimize gazanız mübarek olsun diyor, kutlu mücadelelerinde zafere kadar yanlarında olduğumuzu tekrarlıyoruz.



  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52