Bundan Böyle Murat Nehrine çöp ve Moloz Dökülmeyecek

Bundan Böyle Murat Nehrine çöp ve Moloz Dökülmeyecek

MUKADDES KUBİLAY?DAN GAZETEMİZE AÇIKLAMA

Haber: Nezir ÇELİK
Önceleri Ağrı yetkililerinden bir zihniyet vardı. At suya gitsin mantığı işliyordu. Geçmiş zamanlarda Ağrı`da bu tür çalışma işliyordu. Su götürdü mü, en azından atıldığı yerden biraz uzaklaştırıyordu.
Ta ki bir başka yerde karaya vuruncaya kadar. O zaman da işin kokusu çıkıyordu.
İşte dediğim gibi Geçmiş yıllarda Ağrı Belediyesinin yaptığı da icratlardan biriydi bu. Ağrı`da toplanan bir kısım çöpler hemen şehrin yanı başında geçen Murat nehrine boşaltılıp. Murat Suyu da bu çöpleri alıp bir yerlere götürüyordu.
Üstelik çöpler öyle fütursuzca dökülüyor ki hiç kimseye de eyvallah etmiyorlardı. Çünkü çöplerin döküldüğü yer şehrin yanı ve transit yolun geçtiği bölge idi. Buradan her gün binlerce yerli ve yabancı araç geçiyordu. İşin ilginç yanı hepimizden daha çok çevreci olması gereken İl Çevre ve Şehircilik Müdürü de bu yoldan geçiyordu. Hiçbir yetkiliden ses seda çıkmıyordu.
Sözün kısası artık şu anki Ağrı Belediye Yönetimi olaya el koydu. Artık rast gele kimse Murat nehrine fötürsüzce çöp ve moloz dökemeyecek.
Ağrı Belediye Eş Başkanı Eski Doğubayazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, tarafından nehir yatağında bulunan çöplerin temizlenmesi ve bundan sonra çöp dökülmemesi konusunda gerektiğini yapacağını ifade etti.
Murat Nehri için önemli proje hazırladıklarını, önümüzdeki yıl bu projeyi devreye sokacaklarını belirtti.
Gazetemize önemli açıklamalarda Bulunan Ağrı Belediye Eş Başkanı Mukaddes Kubilay, belediyenin mevcut durumu ve yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Belediyenin toplam 100 milyon liraya yakın borçlu olduğunu ifade eden Eş Başkan Mukaddes Kubilay, bu rakamın eski Belediye Başkanlığı tarafından açıklanan rakamın yaklaşık bir buçuk katı olduğunu söyledi.
Eş Başkan Mukaddes Kubilay, Göreve geldiği günden itibaren belediye çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü belirtti. Ağrı Belediye Eş Başkanı Mukaddes Kubilay, Halkımız için gece gündüz demeden elimizden geleni fazlasıyla yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Öncellikli çalışmalarımızı ön plana aldık.” dedi.
Ağrı'nın içinde geçen bazı dere yataklarının da temizlenmeye başladıklarını, bunun için temin edilen paletli araçların faaliyete geçirdiklerini sözlerine ekledi.
Belediye için gelir kaynakları yaratmak istediklerini de ifade eden Eş Başkan Mukaddes Kubilay, öncellikle belediye kaynaklarına işlerlik kazandıracağız. Bunun dışında belediyeye ait diğer varlıkları da en iyi şekilde değerlendireceğiz. Aksi durumda belediyenin borçlarını tasfiye etmemiz çok zor olur” diye konuştu.
Eş Başkan Kubilay yapmış oldukları bazı hizmetlerinin bir bölümünü ise şöyle açıkladı:
1-Yol Çalışmalarımız Devam Ediyor
Ağrı belediyesi tarafından bu döneme ait; 22.000 metre kare asfalt ve15.000 metre karelik kilitli parke taşı olmak üzere toplamda; 37.000 metre karelik yol yapım ve onarım çalışmaları devam ediyor.
2-Cumhuriyet Caddesi Cezaevi Görüntüsünden Kurtuluyor
Ağrı Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesinin girişine mantarlı bariyer yaptırıldı. Daha önce demir bariyerlerle çirkin bir görüntüye sahip olan cumhuriyet caddesine daha estetik bir görüntü katmak için yaptırılan Mantar bariyer trafiğe kapalı, kontrollü geçişlerde ve belediyelerin yayalaştırma projelerinde araç trafiğinin belirli saatlerde kontrollü olarak sağlandığı bir sistemdir.
Özellikleri: Mantar bariyer standart ölçüleri; hareketli silindir 'in 220mm dış çapı, 500 mm yüksekliği, 14 mm et kalınlığında üzeri işlenmiş ST 44 dikişsiz çelik boruya 2 mm 304 paslanmaz sıkı geçme yöntemi ile giydirilmiştir.
Ağrı'nın en gözde yeri olan Cumhuriyet caddesi için projeler ve çalışmalarda önümüzdeki dönem aralıksız devam edecektir.
3-Yaşanılabilir Bir Ağrı İçin…
Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde Alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları devam ediyor.
Mehmet Akif Ersoy mahallesinin en büyük sıkıntılarından biri olan kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Toplamda 1400 metre olan çalışmanın 700 metresi tamamlanmış durumda. 700 metrelik kanalizasyon ve alt yapı çalışması ise devam etmektedir.
4-Köy Garajı çalışmaları devam ediyor
Ağrı merkezde trafik sorununu gidermek için, Ağrı belediyesi tarafından köy garajı yapım çalışmaları devam ediyor.
5-Mehmet Akif Ersoy mahallesinde yıllardır çözülemeyen su sorunu çözülüyor
Ağrı genelinde Ağrı belediyesi tarafından; yol yapım ve onarım , Altyapı ve peyzaj çalışmaları devam ederken, su sorunu yaşayan mahalle ve sokakların su sorunu bir bir çözülüyor. Mehmet Akif Ersoy mahallesi küme evleri bölgesinde bulunan 40 hanenin su sorunu da çok yakında çözüme kavuşuyor. 

 

 

 



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,23
  • EURO

    34,78% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2422,50% -0,41
  • Ç. ALTIN

    4003,65% -1,71

Egazete


  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli

Ağrı

24.04.2024

  • İMSAK 03:38
  • GÜNEŞ 05:10
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:28