BU YILDA DOĞALGAZI GÖREMEDİK. SENEYE ALLAH KERİM?

BU YILDA DOĞALGAZI GÖREMEDİK. SENEYE ALLAH KERİM?

Nezir ÇELİK´in Kaleminden

Nezir ÇELİK´in Kaleminden

Dedim ya dün yazdıklarım Bugün Halen Yazılması Gerekenlerdir. Çünkü bugün halen geçerliliğini koruyan yazılar devam etmekte.

Çünkü yazılarıma konu olan isimler gelip, geçmişse de yazının omurgasını oluşturan konular aynen devam ediyor.

Ve bu yazıların yeniden yayınlanması ve bugün geçerliliğini korumaya devam ettiğini mevcut siyasilere, idarecilere ve gündemi çok çabuk unutanlara hatırlatmak gerekir diye düşünüyorum.

Kış mevsimi yaklaştıkça (BOTAŞ) Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.´ye bağlı Temekor köyü yanındaki doğalgaz istasyonu daha iyi fark ediliyor. 

Doğubayazıt´ın halen işine yaramayan bu pompalama istasyonuna Doğubayazıtlı sadece bakıyor?

Yıllardır Doğubayazıt ve Ağrı´ya doğalgaz verileceği söylendi. Bu yıl ihalesi nihayetinde gerçekleşti.

Bu konuda ifade edilen bütün tarihler hep 2005 ve öncesini gösteriyordu. Fakat iş başına gelen hükümetler, dolayısıyla da milletvekilleri bu çağdaş hizmeti halka sunmadılar. Aslında bu konuda hemşerilerimizden karar mercilerine fazlada bir baskı yapılmadı. Taki Enerji bakanlığınca bu yıl ihalesi gerçekleştirene dek.

Bazı Ağrılı siyasetçiler çıkıp ben Doğalgazı Ağrı´ya getirttim. Ben Doğalgazı Doğubayazıt´a getirttim, diyerekten caka atmaktan BAŞKA BİR İŞE YARAMADILAR.

Bir kere doğal gaz konusunun gündeme alınabilmesi için öncelikle Enerji Üst Kurulunun bu konuda bir karar alması gerekirdi, ve yapması gerekeni yaptı. Yoksa Ağrılı siyasetçiler bir şey yapmadı, yapamadı.

Bu gidişle Ağrı ve Doğubayazıt halkı bu yıl da doğal gaza bakacak ve tezek yakmaya devam edecek. Onun içindir ki çevre yolundan geçerken tezek yığınlarının (kalağ) çokluğunu ve çarşı pazarda tezek römorklarını görmek mümkün.

Bu nedenle doğalgazla ne zaman ısınacağımız ya da evlerimizde ilk yemeğin ne zaman doğalgazla pişeceğini kestirmek halen belirsizliğini koruyor. Durum böyle olunca Ağrı ve Doğubayazıt doğalgazdan ne zaman yararlanacağı ise halen çözülmüş değil.

Doğalgazın Ağrı ekonomisine yapacağı katkı sanıldığı gibi tüp ve yakıt tasarrufundan ibaret değil. Doğalgaz´ın gelmesi ile Ağrı yeni bir iş kolu ile tanışacaktır. Doğalgazın tesisatçıları, tamircileri, aksesuarcıları derken yüzlerce kişiye doğrudan iş ve istihdam olanağı da sağlanmış olacaktır.

Doğalgaz şekil olarak bir fabrikaya benzemese bile işlev olarak ya da ekonomik anlamda birkaç büyük fabrika gibi istihdam alanında bir rol üstlenebilir.

TEZEK SATIŞLARI BAŞLADI

         Yaklaşan kış mevsimi öncesi maddi durumu iyi olmayan vatandaşların vazgeçilmez yakacağı olan tezekler Ağrı da piyasadaki yerini almaya başladı.

Römorku 200-250 TL arasında değişen fiyatlarda satılan tezekler, özellikle fakir vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor.

         Aynı zamanda ekmek pişirmek için tandırda da kullanılan tezeklerin satışının iyi olduğunu belirten satıcılar, Her gün 1 römork sattığını, özellikle il merkezinde yaşayıp da tandır yakan ya da maddi imkanları az olan vatandaşların tezeği tercih ettiğini vurguladılar.



  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52