Bu okulda her dersin bir "sokağı" var

Bu okulda her dersin bir

.

- Ağrı´nın Eleşkirt ilçesinde Molla Süleyman Gazi İlkokulu ve Ortaokulu´ndaki öğretmenler, okulun her katını ve merdivenlerini, ayrı bir dersin sokağı haline getirdi.
- Okul Müdürü Akgül:
- "Sınavlarda ciddi bir yükselme oldu. Yapmış olduğumuz Türkiye geneli deneme sınavları ve yazılı sınavlarda bu görsellere dayanarak ciddi bir gelişme oldu" 
- Öğrencilerden Aslan: 
- Sınavlarımıza da çok katkı sağlıyor. Daha iyi aklımızda kalabiliyor. Okulumuzda olanlar pek çok okulda yok. Biz kendimizi çok şanslı hissediyoruz"

Öğretmenler kendi imkanlarıyla okul koridorlarını ´Anasınıfı Sokağı´, ´Fen Sokağı´,  ´Matematik Sokağı´, ´İngilizce Sokağı´ ve ´Tarih Sokağı´, ünlü şair ve yazarların eserleri, milli değerlerle merdiven basamaklarını da çarpım tablosu, Türkçe ve İngilizce gibi öğretici bilgilerle donatarak, öğrencilerin daha eğlenceli öğrenmelerini ve öğrendiklerini tekrar etmelerini sağladı. 

Molla Süleyman Gazi İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Sinan Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarını eğitsel ve değerler eğitimi açısından sil baştan ele aldıklarını çalışma sonucunda böyle bir fikrin oluştuğunu söyledi.

Bunun sonucunda okulun her alanını hem dersler hem de değerler noktasında görsellerle donattıklarını anlatan Akgül, şunları kaydetti:

"Birinci sınıf duvarına öğrencilerin aklında daha kalıcı olabilmesi için göze hitap edebilecek şekilde sesleri, harfleri ve sayıları çizdik, boyadık. Faydasını da görüyoruz kesinlikle. Öğrencilerden aldığımız dönüşlere göre bunu söylüyoruz. Yine aynı şekilde o katta birkaç tane şair çizdik ve birer dörtlüğünü yazdık oraya ve öğrencilerin o şairleri tanıması açısından, hangi şairin hangi şiirleri yazdığını merak edip araştırmaları açısından böyle bir yola başvurduk. Buradaki amacımız her derse bir sokak oluşturarak öğrencilerimizin bilişsel yeteneklerini üst düzeye çıkarmak."

Akgül, bu çalışmayla öğrencilerde sorumluluk bilincinin de arttığını dile getirerek, "Öğrenciler, bu çalışmalarla okulun kendilerine ve kendilerinden sonra geleceklere ait olduğunu anladılar ve daha fazla sahip çıkıp koruma amacına girdiler. Bunların yanında bu görsellere bakarak sınavlarda ciddi bir yükselme oldu. Yapmış olduğumuz Türkiye geneli deneme sınavları ve yazılı sınavlarda bu görsellere dayanarak ciddi bir gelişme oldu." ifadelerini kullandı.

- "Öğrencilere çok faydalı"

Fen bilgisi Öğretmeni Güner Tahsin de okulda her ders için ayrı ayrı "sokaklar" yaptıklarını belirterek, "Görsel çocukların akıllarında daha kalıcı olduğu için çocuklar bunlara bakarak daha iyi öğreniyorlar. İngilizce sokağında Mevlana´nın 7 öğüdünü İngilizce yazdık. Bu çalışmalar sayesinde çocukların okula olan ilgisi arttı. Daha çok okul bilinci edindiler. Fiziksel şartlar çocukların başarısını çok etkiliyor." diye konuştu. 

Öğrencilerden Ayşenur Aslan ise öğretmenleri tarafından okulun duvar ve merdivenlerine yapılan görsellerin kendilerine çok katkı sağladığını, her katta oluşturulan "sokaklar" sayesinde derste öğrendiklerini pekiştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Okulumuzda, ´Fen Sokağı´, ´Matematik Sokağı´, ´İngilizce Sokağı´ gibi pek çok sokağımız var. Merdivenlerde de sayılar, İngilizce kelimeler gibi pek çok şeyler yazıyor. ´Mevlana Köşesi´ var oraya bakarak Mevlana ile ilgili bilgileri öğrenebiliyoruz. Bilim adamları var, şairlerimiz var bunlara bakarak öğrenebiliyoruz. Sınavlarımıza da çok katkı sağlıyor. Daha iyi aklımızda kalabiliyor. Okulumuzda olanlar pek çok okulda yok. Biz kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Öğretmenlerimiz bunları yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Çok memnunuz bunlarla kendimizi çok daha iyi ifade ediyoruz."(AA)

/resimler/2016-4/27/0852070151743.jpg

/resimler/2016-4/27/0852355464742.jpg

/resimler/2016-4/27/0853107496682.jpg



Anahtar Kelimeler: okulda dersin sokağı
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54