BAZILARI BUNLARI BİLMELİ?

BAZILARI BUNLARI BİLMELİ?

FIRAT BEYAZIT ÇELİK´in Kaleminden

FIRAT BEYAZIT ÇELİK´in Kaleminden

       Bundan bir süre evvel sevgili dostum Hüseyin Turan aradı. Uzun zaman oldu bir araya gelmiyeli, gelde bir yüzünü görelim. Serhat Çarnewa´da burada, o da  gelecek, ortamımız olsun, dedi ve Hüseyin Turan´ın mekanına doğru yol aldım.

              Hüseyin Turan´la oturup sohbet ederken Muş Varto´lu Hozan Deniz Esmer geldi, tanıştık, o da çok güzel bir konuma gelmiş, gerek sesi ile, gerek yaptığı bestelerle kendisini topluma mal etmiş bir kardeşimiz.

          Sonra Serhat Çarnewa  geldi aramıza katıldı. Sevgili okurlar abartısız söylüyorum, benim açımda Serhat Çarnewa ve Yunus Agıri Doğubayazıt´ın yetiştirdiği ender sanatçılarındandır. İsimleri, şanları, şöhretleri Doğubayazıt´tan çıkmış, Ararat´tan savrulmuş, Türkiye´yi aşmış, avrupaya yayılmış. Aksisini beyan etmek isteyen varsa beri gelsin.

              Hüseyin Turan, Serhat Çarnewa, Mimar Hasan Turan, Deniz Esmer oturduk muhabbete katıldık. Gerçekten çok iyide oldu.

    ARTIK KARADA DEĞİL, DENİZDE BULUŞALIM?

        Serhat Çarneva çok güzel bir proje ile Doğubayazıt´lılara hizmet vermeye soyunmuş. İstanbul´da büyük bir tekne ile yaklaşık üç yüz Doğubayazıt´lı yı  İstanbul semalarında hem gezdirecekler ve hemde  eğlendirecekler. Gülerek söze beşladı Çarnewa, ?Hep Doğubayazıt´lıları karada bir araya getirdik, birde denizde bir araya getirelim istedik.?Hepimiz takdir ettik.

        Dengbejlik konusunda Hüseyin Turan´dan da destek aldı ve Rıfkı Söylerin dışında bir çok arkadaşında tekne turunda sahne alacağını söyledi. Ama tarih vermedi.

            Ben bu yazıyı yazmaya hazırlanırken başıma kötü bir felaket geldi. Bir kaza sonucu ağır yaralandım. İstanbul Numune Hastanesinde beş saat yoğun bakımda kaldıktan sonra sekiz saat müşade altında tutuldum ve kafamda 14 dikişlen çıktım. Neyse ki, sağolsun doktorların müdahaelsi sonuç verdi, ucuz atlattık.

     DOST

     Benim açımdan  dost denildiğinde, candır, cana can katandır, damarımızdakı kandır, karanlık dünyamızın ışığıdır, yolumuzun yoldaşıdır, soframızdaki aştır, ekmektir v.s .v.s.

        Ben bu kötü kazayı geçirdikten sonra bazı dost bildiklerim, her zaman kendilerinin yanında olduğum ve hiçbir zaman ihmal etmediğim bazıları haberdar oldukları halde hiç arama zahmetinde bulunmadılar. Olsun onları dostluğu tozlu raflarda kalsın.

     TEŞEKKÜRLER DOSTLARIM

Kaza anında beni yalınız bırakmayan, gömleğini yırtıp kafama tampon yapan, kan kaybımı önleyen, başımı dizlerine koyup ambulansın gelmesine kadar başımda bekleyen ve kendi elleri ile anbulansa bindiren, mahallamin güzel insanı Bingöl´lü Korhan Varişli, Ambulansın geç gelmesine isyan eden, ambulansın biran evvel gelmesi için tüm çabaları sarf eden, Komşum Murat Kırtasiyenin sahibi Ertan Şahin´e, Beni sürekli arayan ve yalınız bırakmayan, Musa Turan, Ali Eryılmaz, Metin Öztürk, Tamer Aladağ, Nihat Yıldırım, Nihat Taştan, Turgay Kafkaslı, Lütfi Toktaş, Hüseyin Turan, Fahrettin Kaya, Muzaffer İsmailoğulları, Ferit Ay, Necmi Öztürk, Mirsevdin Özer, Abdullah Semetay, Ahmet Baran, BAY-DER eski başkanı Zeki Semetay, Yavuz Karakaş, Hakan Tayfur, Şaban Can, Atakan Tayfur,Ulaş Karakaş, Salih Deniz, Barış Baycan, Kardeşi Muhlis Savsin yoğun bakımda olduğu halde beni hiç ihmal etmeyen Doktor Abdurrahman Savsin´e, Şahin Kara, Mimar Metin durmaz çalışır, Yüksel Tatlı, Haydarpaşa Numune Hastanesi acil bölümü doktorlarına ve çalışanlarına,Ali Tanrıverdi, Orhan Çelik, Kadir Okçu, Ekrem Aras´a, Aydın Aladağ, Ceyhun Dilekoğlu´una ve adını unuttuğum bazı dostlarımda olduysa afetsinler hepinize candan, yürekten dostane bir şekilde teşekkürü bir borç bilirim.

Sağolun iyi ki, varsınız?



Anahtar Kelimeler: BAZILARI BUNLARI BİLMELİ
  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52