ALAETTİN ASLAN VALİ ELBAN´IN ÇALIŞMALARINI KALEME ALDI?

ALAETTİN ASLAN VALİ ELBAN´IN ÇALIŞMALARINI KALEME ALDI?

BİZ DOKUNMADIK VALİ ELBAN´A O AĞRI´YA DOKUNDU?

Uzun suredir yazmadığım bocaladığım, geçmişi irdelemeyi, geçmiş ile bugünü mukayese etmeyi kafaya taktım.

Yazdığım tüm köşe yazılarım il heyeti ile birlikte gezdiğim gördüğüm yerleri yaşadığım olayları Ağrı üzerine yorum katarak yazdım, Ağrı'da yaşanan güzel şeyleri dikkat çekmek istedim. Olumlu ve olumsuz eleştiriler aldım, alacamda. Hepsine Eyvallah!

 Bu seferde  Ağrı Valisi Sayın Süleyman Elban ve eşi Beyza Elban´a dair düşüncelerimi siz okurlarımla paylaşmak istiyorum. 35 yıllık gazetecilik deneyimim, 20 yıllık Gazeteciler Cemiyet Başkanlığı, 3 yıllık Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi görevim süresince çok sayıda Vali, Kaymakam, Vali yardımcısı ile çalıştım. Burada mukayese yapmayacağım. İnsanın yüreğine sevgiyle, eline merhametle, gönlüne gönülden dokunabilen, gözüne şefkatle, sevgi ile bakabilen ve çaresizliğine çare  olmaya çalışan, yönetici ve idarecilerin farklılığını gözlemledim. Toplumsal yapı içinde bu ince dokunuşların, vatandaşı, çaresiz bakışları, nasıl mutlu ettiğini gözlemledim. İşte bu dokunuşları fazlası ile Vali Elban ve eşi Beyza Elban´da görüyor ve gözlemliyorum. Dokunuşlarla yetinmeyip, hayatın akışı içinde her kesime, her yaştaki insanlara el verdi, gönül verdi, sevdi, saydı ve karşılığını da gördü.

Vali Elban, düğünlerde, gelinle damatla halay çekti oynadı, taziyelerde dua okuyup gönül aldı.

Vali Elban , yaşlı,kimsesizleri, hasta vatandaşları evlerinde ziyaret etti, bakımlarını yaptırdı.

Vali Elban, kurulan gençlik merkezlerini  aktif hale getirerek, gençlerin sosyal ve yaşamsal aktivitelere katılımlarını sağladı, ders çalışma imkan ve alanı yarattı.

Vali Elban, sihirli dokunuş şahsımca diyorum,Tekstil (5-10 bin kişi çalışacak) Kent, Üst Geçit, Kotla Ağrı (Ağrı'nın Geleceğini Kurtaracak Proje) modern Belediye Binası,Cumhuriyet Caddesi,yeni Valilik binası,Belediye'ye yeni araç filosu,..

Vali Elban,” Kalemsiz, deftersiz kimse kalmasın” dedi öncelikli kızlar dedi, okullara kalem defter dağıttı.

Vali Elban, Minik eller üşümesin” dedi, öğrencilere ve muhtaç çocuklara eldiven, bere, atkı dağıttı.

Vali Elban, Topsuz okul kalmasın” dedi, bütün okullara futbol, voleybol, basketbol topu dağıttırdı.

Vali Elban Sokaklar şenlensin” dedi, sokak aralarını şemsiyelerle donatı, ağaçlar renge renk lambalarla süslemesine  destek verdi.

Vali Elban Sağlık için başta Hastahane etrafında çevre yolları bağlantı noktalarını bizzat kendisi ilgilendi” dedi, bende buradan sağlık hizmeti alıyorum.

Vali Elban, Ağrı'da´salon sporlarının fitilini yaktı. Ağrı Sporumuza Kazandırdığı Sosyal Tesis,Boks,Tenis, Basketbol, Hentbol, Voleybol takımları kuruldu, başarıdan başarıya koşar hale geldi. Kadın ve Gençlik Merkezi, Marka Kafeler, İş Merkezi, Jeotermal Tesisleri,Marka Oteller,engelli, vatandaşlara yaşam alanlarının sağlanmasına kafa yordu.

Vali Elban, Yeşil Ağrı”dedi yüz binleri aşan ağaç toprakla buluştu. Başta Hava alanı yolu olmaz üzere çevre düzenlemesi çiçek tarlalarına dönüştü. (Çiçekli Gece Lamları Hariç) Ranta dönüşmeye hazır araziler, park, Şehir Parkları oldu.

Vali Elban, 100 Yıllık Ağrı‘ının kalbi olacak sosyal donatıları ile yapılan Ağrı Millet  Parkı, Taşlıçay Çayı üzerindeki kendi deyimiyle mısırını, çayını dondurmasını, yemeğini yiyeceği sevgi yolları.

Vali eşi Beyza Elban , hastane ziyaretleri, yeni doğan çocuk ziyaretleri. Mahalle, mahalle gezisi,  kadınlara, çocuklara ve  genç kızlara gönülden dokunuşu.

İşte yöneticilik bu dedirtecek dokunuşlar.

Köylerin beton asfaltla tanışması ve diğer hizmetleri de vicdanı bütün insanlar görüyor zaten.

Yazı Şahısa methiye değil.

Yazı çıkar karşılığı değil.

Yazı, gönüle dokunuşun yansımasıdır.

Ülke siyasetine yön veren gelecek, kazanacak ve birlikte Ağrı'yı yönetecek, uçuracaksınız, insanları Ağrı Dağı gibi dik olacak, Nuh´un Gemisi gibi inancımızı pekiştirecek, İshak Paşa Sarayı gibi heybetli, Hani Baba gibi hitap edecek bizlere.

Teşekkürler Elban çifti….

Alaetin ASLAN

Ağrı Gazeteciler Cemiyet Başkanı



İzzet Sökmen
17.12.2018 15:50:01
BIRAK BU YALAKALIKLARI ALATTİN, HER VALİ HAKKINDA AYNI İFADELERİ KULLANIYORSUN. BU GİBİ HABERLER YAŞINA BAŞINA VE TAŞIDIĞIN GAZETECİLİK BAŞKANLIĞINA YAKIŞMIYOR

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,20
  • EURO

    34,91% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2435,49% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Egazete


  • Cuma 23.8 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.5 ° / 11.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.6 ° / 10.3 ° Güneşli

Ağrı

26.04.2024

  • İMSAK 03:34
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:58
  • AKŞAM 19:04
  • YATSI 20:31