Ahmet Koç: "Derhal barış hakim kılınmalıdır"

Ahmet Koç:

Doğubayazıt´lı Hemşerimiz Op.Dr. Koç´tan açıklama

Haber: Adil HARMANCI

Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, önceki gün yaptığı açıklamada bölgede yaşanan olaylar nedeniyle batıdan gelen doktorların bir kısmının geri gittiklerini belirtirken, Hakkâri-Van Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Koç da, bakanlığın sözleşmeli sıfatıyla fazla para ödeyerek doktorları bölgede zar-zor tutmaya çalıştığını söyledi. Dr. Koç, yaşanan soruna kalıcı çözüm bulunabilmesi için biran önce barışın hakim kılınması gerektiği çağrısında bulundu.

Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, önceki gün yaptığı açıklamada Kobani olayları ve son yaşanan süreçle birlikte Van´da bir göçün yaşandığına dikkat çekerek, "Olaylardan dolayı bir kısım hekimimiz ilimizden ayrıldı, bir kısmı da ayrılmayı düşünüyor" demişti.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Semur, şu ifadeleri kullanmıştı:
"Olaylardan dolayı bir kısım hekimimiz ilimizden ayrıldı, bir kısmı da ayrılmayı düşünüyor. Tabii hekim olmayınca sağlık hizmetlerini de layıkıyla yapmamız mümkün değildir. İnşallah ülkemizde de, ilimizde de huzur ortamı yeniden inşa edilir."

TABİPLER ODASI: OLAYLAR ETKİLİ

Hakkari-Van Tabipler Odası da, doktorların bölgeden ayrılmasını yaşanan süreçle bağlantılı olarak ele alıyor.
Oda Başkanı Dr. Ahmet Koç, şunları söyledi:
"7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan çatışmalı süreç ve sokağa çıkma yasakları tüm meslek çalışanlarında olduğu gibi sağlık çalışanlarında da huzursuzluk, güvensizlik ortamı meydana getirdiğinden dolayı bölgede mecburi hizmetleri dolan hekimler başka bölgelere tayin istemektedirler. Bu çatışmalı süreç boyunca birçok doktor ve sağlık çalışanı ambulans şoförleri hayatını kaybetmiştir, dolayısıyla sağlık çalışanlarının çalışma koşulları çok zorlanmıştır. Sağlık çalışanları da böyle çatışmalı ortamlarda herkese yardım etmek için koşmaktadırlar. Ama maalesef son zamanlarda sağlık çalışanları hedef haline gelmiş bulunmaktadır. Bu zor koşullar nedeniyle birçok sağlık çalışanı bölgeden ayrılmak istemektedirler, bir kısmı da ayrılmış veya mecburi hizmeti dolanlar bir an önce bölgeden gitmek istemektedirler."

SÖZLEŞMELİ ÇÖZÜM

Sağlık Bakanlığı´nın bu durumun farkında olduğunu, bu nedenle de "sözleşmeli" diye bir çözüme gittiğini ifade eden Koç, şunları anlattı: 
"Sağlık Bakanlığı da bu durumu bildiğinden dolayı hekimlerin burada kalması için sözleşmeli uygulamaya geçmiş bulunmaktadır. Sözleşmeyi imzalayan hekimler, belli bir süre sözleşmeyi uyguladıkları yerde kalmak zorunda kalıyorlar. Bir miktar maaşlar arttırılarak böyle bir uygulamaya geçilmiş durumda şu an."

ÇATIŞMALAR SON BULMALI

Sağlık çalışanlarının eskide olduğu gibi rahatça görevlerini yapabilmelerinin ve açık olan hekim açığının kapatılması için çatışmalı ortamın son bulması gerektiğini söyleyen Kaç, şunları kaydetti:
"Dileğimiz bir an önce bu çatışmalı sürecin sonlanmasıdır. Nasıl ki bir anda bir savaş, bir çatışma kararı verilmiş ise aynı şekilde, bu çatışma ortamının bir anda sonlanması için de bir yol bulunması dileğimizdir. En masrafsız, en kolay karar kılınacak yol, barışın hâkim kılınmasıdır." 



  • BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Egazete


  • Perşembe 6.1 ° / -4.1 ° Güneşli
  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

28.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:47
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:52