AĞRI´NIN EN ÜCRA KÖYLERİNDEN GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLER?

AĞRI´NIN EN ÜCRA KÖYLERİNDEN GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLER?

.

- Reşat Nuri Güntekin´in "Çalıkuşu" romanındaki Feride gibi Anadolu´nun ücra köşelerinde eğitim hizmeti veren fedakar öğretmenler, tüm zorluklara rağmen çocukların eğitimden yoksun kalmaması için özveriyle görev yapıyor
- Ağrı´nın Kalender köyünde öğretmenlik yapan Kapukıran:
- "Kendi kültürümüzden çok farklı ama alıştık, beklediğimizden çok iyi. Tereddütle geldik ama şu anda çok mutluyuz"
- Samsunlu öğretmen Tokgöz:
- "Memleketimizden uzakta bir yerde olmamıza rağmen sevdiğimiz mesleği yapınca bize zor gelmiyor. İnşallah uzun süre kalıp görevimizi en iyi şekilde yaparız"

Ağrı´nın en ücra köylerindeki çocuklar, fedakar öğretmenlerle eğitimden yoksun kalmadan geleceğe hazırlanabiliyor. 

Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Kalender köyünde görev yapan Çankırılı Aslı Kapukıran ve Samsunlu Meral Tokgöz de Anadolu´nun dört bir köşesinde görev yapan fedakar "Çalıkuşu" öğretmenleri arasında yer alıyor. 

Ağrı kent merkezinde yaşayan her gün kilometrelerce yol katederek sabah erkenden okula gelen Kapukıran ve Tokgöz, öğrencilerini başarılı bireyler olarak yetiştirmek için büyük çaba sarf ediyor.

- "Buraya atandığım için mutluyum"

Kapukıran,  yaptığı açıklamada, köye geçen yıl atandığını ve ilk başta yaşadığı uyum sorununun ortadan kalktığını ifade etti. 

Ataması ilk yapıldığında ister istemez tedirgin olduğunu dile getiren Kapukıran, şunları söyledi: 

"Memleketimizden uzakta bir yer. Haliyle korktuk. ´Nasıl yapacağız, nerede kalacağız, kimlerle tanışacağız. Öğrencilerimiz ile köy halkı nasıl olacak´ diye tereddüt ettik ama şu anda hiç bir sıkıntımız yok. Kendi kültürümüzden çok farklı ama alıştık, beklediğimizden çok iyi. Tereddütle geldik ama şu anda çok mutluyuz."

Kapukıran, köy halkının kendilerine çok iyi davrandığını belirterek, "Köylüler çok misafirperver, iyiler. Çok yardımlarını çok gördük, görüyoruz da. Buraya atandığım için çok mutluyum" dedi. 

- "Sevdiğiniz işi yapınca zor gelmiyor" 

Anasınıfı öğretmeni Meral Tokgöz de geçen yıl şubat ayında göreve başladığını ve ailesinin ataması yapıldığında tedirgin olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:  

"Atandığımda ailem doğunun soğuk olması ve bölgede yaşananlardan dolayı tedirgin oldu ama geldim ve gördüm ki, halk o kadar iyi, yardımsever ki, koşa koşa geliyorlar halimizi hatırımızı sormaya. Kapıları her zaman bize açık. Velilerimiz, köy halkı ve öğrencilerimiz çok iyi.  Öğretmenlik mesleğini severek yapıyorum. Sevdiğiniz işi yapınca alışıyoruz her şeye. Öğrencilerle birlikte etkinlikler yapıyoruz. Velilerimiz de bize yardımcı oluyorlar. Onlar bir şeyler öğrendikçe biz mutlu oluyoruz çünkü onlar çiçek gibi, nasıl çiçeğin suya ve toprağa ihtiyacı varsa öğrencilerin de biz öğretmenlere ihtiyaçları vardır. Memleketimizden uzakta bir yerde olmamıza rağmen sevdiğimiz mesleği yapınca bize zor gelmiyor. İnşallah uzun süre kalıp görevimizi en iyi şekilde yaparız." (AA)

/resimler/2015-11/24/0914083164189.jpg

/resimler/2015-11/24/0915257696999.jpg



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23