AĞRI´NIN DAĞ KÖYÜNDE 5 YILDIR GÖREV YAPAN ÖĞRETMEN?

AĞRI´NIN DAĞ KÖYÜNDE 5 YILDIR GÖREV YAPAN ÖĞRETMEN?

Ağrı´daki Halit öğretmen gayretiyle köylülerin gönlünde taht kurdu

 Ağrı´nın dağ köyünde 5 yıldır görev yapan, sosyal medya aracılığıyla ulaştığı hayırseverlerin desteğiyle öğrencileri ve ilkokulunun ihtiyaçlarını karşılayan sınıf öğretmeni Halit Üre, gayreti çalışmalarıyla köy sakinlerinin takdirini kazandı.
- Sınıf öğretmeni Üre:
- "Sadece bir hayırsever bize 17 bilgisayar yolladı. Fazla gelen malzemeleri çevre köylere de dağıttık. Yaklaşık 5 köyün birinci sınıf öğretmenlerine bilgisayar verdik"
- Dönerdere köyü muhtarı Koçyiğit:
- "Hocamız bize her konuda çok yardımcı oluyor, sadece çocuklarımızın değil, tüm köy halkının da sıkıntılarıyla ilgileniyor"

Ağrı´nın dağ köyündeki ilkokulda 5 yıldır görev yapan öğretmen Halit Üre, sosyal medya aracılığıyla ulaştığı hayırseverlerin desteğiyle okulunun ve zor koşullarda okumaya çalışan öğrencilerinin ihtiyaçlarını gideriyor.

Kent merkezine 26 kilometre mesafedeki Dönerdere köyünün ilkokulunda görevli sınıf öğretmeni Üre, öğrencilerinin ve yöre halkının her türlü sorunuyla yakından ilgilenerek köy sakinlerinin gönlünde adeta taht kurdu.

Göreve başladığında öğrencilerinin yokluk içinde olduklarını, okulun da birçok ihtiyacı bulunduğunu gören Üre, bu ihtiyaçları diğer öğretmen arkadaşlarıyla maaşlarından karşılamaya çalıştı, sonra da sosyal medya üzerinden gönderdiği mesajlarla hayırseverlere ulaştı.

Üre, hayırseverlerin desteğiyle hem öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşıladı hem de çevre köy okullarına yardım ulaştırdı. 

- Birkaç iş adamıyla başlayan kampanya çığ topu gibi büyüdü 

Öğretmen Halit Üre, yaptığı açıklamada, Dönerdere Köyü İlkokulu´na 5 yıl önce atandığını, ilk geldiğinde çeşitli zorluklarla karşılaştığını söyledi.

Dağ köyündeki ailelerin ekonomik imkanlarının çok kısıtlı olduğuna dikkati çeken Üre, şöyle konuştu: 

"Öğrencilere diğer öğretmen arkadaşlarımızla kalem ve defter almaya başladık. Daha sonra sosyal medya aracılığıyla iş adamlarına mail atmaya başladık. Hayırsever iş adamlarının başlangıçta birkaçı döndü. Bunlar bize düzenli olarak kırtasiye yardımı yapmaya başladılar. Burada öğrencilere dağıtırken bunları fotoğraflayarak, teşekkür pankartları yazdık. İnsanlar bunları görünce daha çok yardım yaptı. Sadece bir hayırsever bize 17 bilgisayar yolladı. Fazla gelen malzemeleri çevre köylere de dağıttık. Yaklaşık 5 köyün birinci sınıf öğretmenlerine bilgisayar verdik."

Üre, bölgede kış şartlarının çok ağır olduğunu, ekonomik imkansızlıklar nedeniyle kışlık giysilerin de öğrencilerin en temel ihtiyaçları arasında yer aldığını dile getirerek, "Buranın soğuğu biraz farklı, biraz daha sert oluyor. Sıcaklık zaman zaman sıfırın altında 30-40´lara kadar düşebiliyor. Sağ olsunlar, hayırseverler sadece okulumuzun öğrencisine değil, köyde yaşayan küçük çocuklara dahi kışlık giysi yolladı" şeklinde konuştu.

- Köy halkı öğretmenlerini bırakmak istemiyor 

Dönerdere Köyü Muhtarı Nesim Koçyiğit de 5 yıldır köylerinde görev yapan Üre´den çok memnun olduklarını ve birlikte kardeş gibi yaşadıklarını belirtti.

Öğretmenlerinin, çocukların ve okulun tüm ihtiyaçlarını giderdiğini anlatan Koçyiğit, "Çocuklarımız ellerinde malzemelerle eve geliyor, ´Kim verdi´ dediğimizde, ´Hocamız verdi´ diyorlar. Hocamız bize her konuda çok yardımcı oluyor, sadece çocuklarımızın değil, tüm köy halkının da sıkıntılarıyla ilgileniyor. Hocamızı bırakmak istemiyoruz" ifadesini kullandı. (AA)

/resimler/2015-11/24/0855189392142.jpg

/resimler/2015-11/24/0856431112575.jpg



  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2489,49% 1,12
  • Ç. ALTIN

    4169,39% -0,68

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21