AĞRI'DA ATLARI SOĞUKTAN BATTANİYE VE KİLİMLE KORUYORLAR

AĞRI

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde at arabacıları atlarını soğuktan korumak için battaniye ve kilimlere sarıyor.

Nakliyat işleri yaparak ekmek paralarını çıkaran at arabacıları, battaniye, eski kıyafetler ve kilimlerle atlarını soğuktan koruyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç altında bulunan bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Sabah ve akşam saatlerinde ise buzlanma ve don olayıyla yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 22, Ardahan'da 21, Kars'ta 16, Bitlis, Erzurum ve Erzincan'da 11, Muş'ta 10, Iğdır'da 8, Hakkari'de 7 ve Van'da 6 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Van'da 6, Iğdır'da 5, Bitlis'te 3, Erzincan'da 2, Erzurum ve Hakkari'de 0, sıfırın altında olmak üzere  Kars'ta 2, Ardahan ve Muş'ta 4, Ağrı'da 5 derece olması tahmin ediliyor.

- 22 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 7 mahalleyle Bitlis'te 6, Ağrı'da 4, kuvvetli rüzgardan dolayı Iğdır'da 5 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Kar kalınlıkları, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 80 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 75, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 46 ve Kop Dağı'nda 54 santimetre ölçüldü.

- Iğdır

Iğdır'da kent merkezinde oluşan yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi.

Kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının yükselmesiyle Iğdır'da yoğun sis meydana geldi. Sabahın erken saatlerinden itibaren etkisini gösteren sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 15 metreye kadar düştü.

Özellikle kent merkezinde etkili olan sis nedeniyle ana caddelerde trafik polisleri önlem aldı.

Öte yandan Iğdır-Ağrı karayolunun Pamuk Geçidi mevkisinde sis nedeniyle görüş mesafesinin daha da düştüğü öğrenildi.

Sisli havanın, öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

- Atları soğuktan battaniye ve kilimle koruyorlar

Ağrı'da at arabacıları da atlarını soğuktan korumak için battaniye ve kilimlere sarıyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 22 dereceye kadar düştüğü Eleşkirt ilçesinde soğuk hava at arabacılarını da etkiliyor. Nakliyat işleri yaparak ekmek paralarını çıkaran at arabacıları, battaniye, eski kıyafetler ve kilimlerle atlarını soğuktan koruyor.

İlçede at arabacılığı yapan Fesih Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gün at arabasıyla sabahın erken saatlerinde köyden geldiğini belirtti.

Kış mevsiminin çetin geçtiğini ifade eden Kaya, havaların daha da soğuması üzerine bir yandan atları soğuktan korumaya diğer yandan da ekmek parası kazanmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Hayvanların kışın dondurucu soğuğundan etkilenmemeleri için battaniye ile koruduklarını vurgulayan Kaya, "Uzun yıllardır at arabacılığıyla geçimimi sağlıyorum. 7 çocuğum var kışın da mecbur çalışmak zorundayız. Ekmek teknem bu atım o yüzden çok seviyorum atımı gözüm gibi bakıyorum" diye konuştu.

At arabacılığı yapan Seyit Alpaslan ise Eleşkirt'te çetin geçen kış şartlarında atlarını, soğuktan korumak için battaniye ve yorganlara sardıklarını çünkü 4 mevsim atların sayesinde ekmek kazandıklarını söyledi.



  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2489,49% 1,12
  • Ç. ALTIN

    4169,39% -0,68

Egazete


  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli

Ağrı

18.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:56
  • YATSI 20:20