AĞRI´DA ?MİNİK KALPLERE DOKUNULACAK

AĞRI´DA ?MİNİK KALPLERE DOKUNULACAK

.

Haber. Yasemin SALMAN 

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, ?Minik Kalpler Okula? projesiyle bakanlığımızca zorunlu olması planlanan okulöncesi eğitimi kapsamaktadır.

Bu projeyle okulöncesinin okullaşma oranının arttırılmasının yanı sıra okulöncesi eğitimin kalitesini arttırmak, öğretmenlerin hizmet içi eğitim çalışmalarına katkıda bulunmak ve öğrencilerin etkili öğrenme ortamlarında yaparak-yaşayarak öğrenmelerine fırsat oluşturmak hedeflenmektedir.

Öncelikle bilimsel çalışmalar neticesinde oluşturulan ?Eğitim İhtiyacı Analizi? anket çalışmasıyla okulöncesi öğretmenlerinin hizmet içi eğitim ihtiyaçları tespit edilerek bu ihtiyaçlara yönelik alanında uzman kişilerce eğitim verilmesi planlanmaktadır. Günümüzde öğrencilerin eğitim açısından hem bireysel ihtiyaçlarının karşılanması hem de araştırma yapma, bilimsel metotları kullanma ve eleştirel düşünme gibi birçok davranışı kazanmaları noktasında okulların yanı sıra okul dışı ortamların da her geçen gün önem kazandığı görülmektedir.  Ancak köy okullarının doğal yapısından kaynaklanan kısıtlı imkânlar nedeniyle bu bölgelerde yaşayan öğrenciler, hedeflenen kazanımlara ulaşmada sıkıntı yaşamaktadırlar. Projemizle bu imkânları arttırmayı hedefliyoruz. Alan gezisi kapsamında köydeki öğrencilerin merkezdeki öğrencilerle buluşmaları sağlanarak erken yaşlardan itibaren farklılıklara saygı kavramının kazandırılması, öğrencilerin yardımlaşma, işbirliği, paylaşma, sorumluluk, hoşgörü, duygudaşlık ve etkili iletişim kurabilme becerilerinin gelişimine katkı sağlamak hedeflerimiz arasındadır. Veli ile iletişim güçlendirilerek öğretmenler aracılığıyla okulöncesinin önemi ve gerekliliği konusunda bilgilendirme toplantıları yapılacaktır. Okulöncesi eğitimin temel eğitim olması hasebiyle bu kademedeki öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması büyük önem arz etmektedir. Biz bu proje ile okulöncesi eğitimin hem niteliksel hem de niceliksel açıdan seviyesinin en üst düzeye ulaşmasını hedefliyoruz? dedi.    

Okul öncesi eğitimi almakta olan 4-6 yaş arası çocuklara yönelik uygulanan ?Hayalimle Okuyorum Hikayemi Yazıyorum? isimli projeyi  katılımcı okullarda uygulamaya başlattıklarını ifade eden Tekin, ?İstasyon tekniği kullanılarak, birincisi 2017-2018 eğitim öğretim yılında tamamlanan kitabın ikincisi için çalışmalar başlatılmıştır. Okul öncesi eğitimde sonuçtan ziyade sürecin önemli olduğu baz alındığında projenin yürütülme aşamasının, öğrencilerin gelişimini olumlu bir şekilde etkilemesi gerekmektedir. Bu doğrultuda etkinliklere çeşitlilik verilerek bireysel farklılardan kaynaklanan öğrenme süreçlerinin olumlu bir şekilde ilerletilmesine dikkat edilmektedir. Öğretmenlerin özverili çalışmalarıyla ve öğrencilerin aktif katılımıyla yürütülen projenin, okul öncesi eğitime önemli katkılarının olacağı öngörülmüştür? ifadelerini kullandı.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TEKİN´İN OKUL ZİYARETLERİ

/resimler/2018-12/21/1227467546793.jpg

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, ziyaretler kapsamında Merkez Çumaçay İlkokulu, Hamur Karlıca İlkokulu-Ortaokulu ve Hamur Yatılı Bölge Ortaokulu´nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Öğrencilerle sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, okul yöneticisi ve öğretmenlerle toplantı yaparak çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Tekin ve Hamur Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Hamur YBO pansiyonunda incelemelerde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, daha sonra Hamur Kaymakamı Tuncer´e iade-i ziyaretinde bulundu.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54