AĞRI VALİSİ VAROL VE KAYMAKAM AKPINAR, DOĞUBAYAZIT’TA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

AĞRI VALİSİ VAROL VE KAYMAKAM AKPINAR,  DOĞUBAYAZIT’TA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Doğubayazıt’ta denetim gerçekleşti. Köyde okul açılışı yapıldı.

Haber. Refika ÇELİK

Ağrı  Valisi Dr. Osman Varol, Doğubayazıt Covid-19 ile mücadele kapsamında, Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve ilçe protokol üyeleri ile toplu yaşam alanlarında ve iş yerlerinde denetim gerçekleştirdi.

 ‘Sağlık İçin Hepimiz İçin’ parolasıyla iş yerlerini denetleyen Vali Varol ve ilçe protokol üyeleri, işletme sahiplerine tedbirler konusunda bilgilendirici ve rehberlik edici uyarılarda bulundu.

 Koronavirüs ile mücadelenin temel prensipleri olan maske, mesafe ve temizlik kurallarını vatandaşlarımıza hatırlan Vali Varol, kontrollü sosyal hayat döneminde tüm toplu yaşam alanları için belirlenen kurallara uyulması hususunda hassasiyet beklediğini belirtti.

 Denetim, uyarı ve bilgilendirme faaliyetleri, ilimiz merkezinde ve ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Şehit Ailelerine Ziyaret

  Vali Dr. Osman Varol; Şehitler Mehmet Demir, Adem Demir, Haydar Demir, İsmail Demir ve Mehmet Demir’in Doğubayazıt’ta yaşayan ailelerini evlerinde ziyaret etti.

  Devletimizin her zaman şehit ailelerinin yanında olduğunu ifade ederek, ailelerine sabır, şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Vali Dr. Osman Varol: ‘Şehitlerimizin bütün yakınlarına sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Sizler bize bu vatan uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizin emanetisiniz. Şehit ailelerimiz milletimizin baş tacıdır. Devletimizin her kurumunun kapısı sizlere her daim açıktır.' dedi.

 Ziyaretinde Vali Varol’a, Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar eşlik etti.

Vali Varol Doğubayazıt’ta Bulunan ve Yenilenen Karakent İlk-Ortaokulu’nun Açılış Programına Katıldı

ÖTE YANDAN,

 Vali Dr. Osman Varol, ile Kaymakam Mehmet Kemal Akpınar, Doğubayazıt’ta  bulunan Karakent İlk-Ortaokulu’nun açılış programına katıldılar.

 Satranç, mangala, bocce, dart, voleybol ve gülle alanlarında incelemelerde bulunan Vali Varol, okula kazandırılan sportif alanların çocukların kişisel ve sosyal gelişimleri açısından önemine vurgu yaptı.

 İncelemeleri sırasında oyun oynayan çiçeği burnunda 1. sınıf öğrencilerle karşılaşan Vali Dr. Osman Varol, çocukların oyunlarını büyük bir ilgi ile izledi, okulun bahçesinde oluşturulan oyun alanını öğrencilerle boyadı.

 Ardından okulda açılan fotoğraf sergisini ziyaret eden Vali Dr. Osman Varol, yenilenen ana sınıflarını ve derslikleri gezdi; Doğubayazıt İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından okula kazandırılan kütüphanede incelemelerde bulundu.

 İncelemelerini tamamlayarak öğretmenlerle bir araya gelen Vali Varol, okulun ve eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunarak başladığı konuşmasında: ‘Bu eğitim öğretim yılına malumunuz olan pandemi dolayısıyla diğer yıllara nazaran buruk bir biçimde başladık. En büyük dileğimiz; şartların el verdiği ölçüde, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile tekrar en kısa zamanda normal eğitim öğretim tempomuza dönmek.’ dedi.

 Konuşmasında öğretmenlik mesleğinin önemini belirten Vali Varol: ‘Öğretmenlerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğumuzu bilmenizi isterim. Bizler doğrudan eğitim alanının içerisinde değiliz fakat eğitim ile yakından ilgileniyoruz. Çünkü eğitimin sunduğumuz en mühim kamu hizmeti olduğunu düşünüyoruz. Eğitim alanında her şey ideal bir biçimde ilerlediğinde diğer alanlarda işlerimizin daha kolay yürüdüğünü deneyimliyoruz.’ dedi.



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23