AĞRI iBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ABDULHALİK KARABULUT, DOĞUBAYAZIT İÇİN TÜM OLANAKLARI KULLANIYOR…

AĞRI iBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ABDULHALİK KARABULUT, DOĞUBAYAZIT İÇİN TÜM OLANAKLARI KULLANIYOR…

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’a Ziyaret

Haber. NEZİR ÇELİK

Rektör Karabulut, tıpkı vali ve belediye başkanı gibi Ağrı'ya samimiyetle hizmet eden bir bilim adamıdır.

Halen 14 bin dolayında öğrencisi bulunan üniversite, bu rakam emsal illerdeki üniversitelerin çok fevkindedir.

Devri idarelerinde Fakülte ve yüksek okullar sürekli artmakta, ilçelerde bile fakülteler kurulmuş ve öğrenci sayısı hızla yükselmektedir.

Ağrı Üniversitesi, doluluk oranını yüzde 92.lere çıkardı. Dolayısıyla Ağrı'da, bundan istifade ediyor.

Gelen öğrencilerin iaşe ve ibateleri Ağrı'dan karşılanıyor, bu da öncelikle Ağrı'nın sosyo ekonomik durumunun iyileşmesine katkıda bulunuyor. 

Ağrı IC Üniversitesi Rektörlüğü, 2019-2020 Öğretim Yılında öğrenci alım programlarında yeni düzenlemeler yaptı.

Buna göre; yeni dönemde Doğubayazıt İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi faaliyete başladı, ilk etapta kurulacak Türk Dili ve Edebiyatı bölümü ile Tarih Bölümüne öğrenci alınacaktır.

Öte yandan, Ahmed-i Hani Meslek Yüksek Okulunda da yeni bölümler açıldı. Meslek Okulundaki mevcut bölümlere ilaveten YAPI DENETİM (İnşaat) ile ET ve Et Ürünleri Teknolojileri bölümleri de açıldı.

Böylece yeni oluşturulacak bölümlere her yıl yaklaşık 150 öğrenci daha alınacaktır.

Rektör Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut´un, Doğubayazıt Fakülte ve Yüksek Okulunun gelişmesi ve büyümesi için gayret gösterdiğini, açılan yeni bölümler için gerekli olan öğretim kadrosunun mevcut olduğunu, yeteri kadar öğretim kadrosu bulunduğunda, Doğubayazıt Fakültesi ve Yüksek Okulu bünyesinde başka bölümlerin de kuruduğunu söyledi.

Rektör Karabulut´un bu kararı Doğubayazıt´ta memnunlukla karşılandı. Doğubayazıt´ın öğrenciler için gerekli olan altyapısının yeterli olduğunu vurgulayan vatandaşlar, "Rektör beye teşekkür ederiz, ilçemizde öğrencilerin barınabileceği ve sosyal yaşamlarını sürdürebilecekleri mekanlar fazlası ile mevcuttur. O nedenle öğrenciler Doğubayazıt´ı rahatlıkla tercih edebilirler" diye konuştular.

AĞRI REKTÖRÜ KARABULUT´TAN ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ SAMİMİ AÇIKLAMA…

12 yıllık bir üniversite olmamız. (Genç Bir Üniversiteyiz)

Genç ve dinamik bir akademik kadromuzun olması.

Araştırma Merkezi olması

Yaşanabilir Bir Kampüs´e sahip olmamız.

Doğayla barışık bir üniversite olması .

Son bir yıl içinde üniversitemizi anlatacak olursak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Engelsiz Erişim Ödülleri´nde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi büyük bir başarı göstererek, 80 üniversiteden yapılan 653 başvuru arasından 3´ünci sırada yer almayı başardı.

Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt  Selçuk´tan ödülleri almıştır.

Bir diğer önemli çalışma, Dijital Dönüşüm projesi kapsamında yer alan sekiz üniversiteden biri.

Atılım yapan bir üniversite.

Üniversite Spor´da büyük başarılar elde etmiştir. Son altı ay içinde Türkiye birinciliği, ikinciliği ve Balkan Şampiyonasında spor dallarında birincilikleri var.

Öğrenciler tercih döneminde neden Ağrı´yı seçsinler sorusuna ise Rektör Karabulut şu beyanda bulundu.

Üniversitemiz, kaliteyi esas almış, Doğayla iç içe bir kampüs ve insan odaklı bir üniversiteyiz.Üniversitemiz bünyesinde

-Altı Fakülte

-Dört Yüksekokul

-Altı Meslek Yüksekokul

-Üç Enstitüyle

Öğrenci kabul ediyoruz. Çok iyi bir üniversiteyiz. Hem akademik kadro hem de kampüs koşulları bakımından önemli bir bilim yuvasıdır. Gelişime açık bir üniversiteyiz.

İlk kez bizim dönemimizde Ağrı´da Tıp Fakültesi açılmıştır. Eğitimlerini Atatürk Üniversitesinde almaktalar. Bu yılda öğrenci aldık. Dördüncü yılında bu öğrenciler Ağrı´da eğitim görecekler.

Akademik kadro;18 Profesör, 31 Doçent, 130 Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere toplamda 450 akademisyenle iyi bir üniversite eğitimi vermekteyiz. İlçelerde çok güzel dizayn edilmiş fakültelerimiz ve Yüksekokullarımız var. Doğubayazıt´ta yer alan kampüsümüz Batı´da üniversite olabilecek bir yerleşkeye sahip. Üç bölümüz aktif idi.Şimdi altı bölüm aktif oldu.

Patnos´ta çok güzel bir kampüsümüz var geçen yıl ilk kez iki bölüme öğrenci aldık.Bu yıl üç bölüme öğrenci alacağız.toplam beş bölüm olacak.

Eleşkirt´teki yerleşkemizde de eğitim devam etmekte. Vakıf destekli bir devlet üniversiteyiz. İlçemizdeki ve ilimizdeki üniversitemiz Ağrılı işadamları tarafından yapılmıştır. Eleşkirt´teki bölüme “Hayvansal Çiftlik Yöneticilik” ünvanı aldık.Bu Türkiye´de ilk ve tektir.

Sivil Havacılık bölümünü açtık. İslami İlimler Fakültesinde yeni bir bölüm açtık. Eğitim dili yüzde yüz Arapça olacak. Ve öğrencilerimizde yabancı olacaktır. Bu da Türkiye´de ilk ve tek olacak.

Ağrı önemli bir üniversite kentidir.

Öğrenciler için yurt sorunu yoktur.

Öğrencileri Ağrıya bekliyoruz.



  • BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Egazete


  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

19.04.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:17
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:57
  • YATSI 20:21