AĞRI VALİLİĞİNİN GENELGESİNE DOĞUBAYAZIT UYMUYOR?

AĞRI VALİLİĞİNİN GENELGESİNE DOĞUBAYAZIT UYMUYOR?

AĞRI VALİLİĞİNİN GENELGESİNE UYMAYAN DOĞUBAYAZIT ORTA DERECELİ OKULLARIN BAŞINDA DOĞUBAYAZIT A TAKIMI ŞAVAŞ AY ANADOLU LİSESİ, RIZA-ERTUĞRUL ANADOLU LİSESİ GELMEKTEDİR.

AĞRI VALİLİĞİNİN GENELGESİNE UYMAYAN DOĞUBAYAZIT ORTA DERECELİ OKULLARIN BAŞINDA DOĞUBAYAZIT A TAKIMI ŞAVAŞ AY ANADOLU LİSESİ, RIZA-ERTUĞRUL ANADOLU LİSESİ GELMEKTEDİR. 

Doğubayazıt´ta bulunan orta dereceli okulların çoğunluğu ve özellikle Doğubayazıt A Takımı Savaş Ay Anadolu Lisesi, Rıza-Ertuğrul Anadolu Lisesi başını çektiği orta dereceli okullar ?Ağrı valiliğinin İhalelerin açık ve Şafaf yapılması için yayınladığı genelgeye? uymayıp, bildiklerin okuduklarını; Ayrıca Ağrı Valiliğinin açtığı ve Valilik sitesinde yayınlanan İhale yönetim sistemine yaptıkları ihaleler hakkında bilgi sunmayarak Ağrı Valiliğinin bu konudaki kuralların uymayıp hiçe saymakta ısrar ederek başı buyruk hareket etmektedirler.

AĞRI VALİLİĞİNİN GENELGESİ NE DİYOR?

?Ağrı Valiliğince,bazı kurum ve kuruluşlarda (özellikle Doğubayazıt´ın bazı liseleri örneğinde görüldüğü gibi) mal ve hizmet alımlarında 4734 sayılı Kamu İhale kanununa mugayir keyfi tavırlar sergilemelerini önlemek amacıyla, ihalelerin açık, şeffaf ve rekabeti artırıcı katılımı yükseltici tarzda olması için genelge yayınladı. Tüm Ağrı ve ilçelerde ki kurum ve kuruluşlara gönderilen, Ağrı Valisi Musa Işın´ın imzasını taşıyan ihalelerin şeffaf ve açık yapılmasına dair genelgesinde bazı satırbaşları şöyle: -Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılacak olan mal ve hizmet alım işlerinde söz konusu mevzuat hükümlerinin hassasiyetle uygulanması, kamuoyunun bilgilendirilmesi, açıklık, şeffalık, alenilik, serbest rekabet koşullarının sağlanması, kötü niyetli girişimlerin önlenmesi, kamu etkin kullanımı, kaynaklarının verimli ve etkin kullanımı, kurumlara ve devlete güven duygusunun zedelenmemesi ve ayrıca devlet tarafından yapılan yatırım ve hizmetlerin vatandaşlar tarafından her aşamada izlenebilmesi açısında önem arz etmektedir. -İhale ilanlarının mümkün olan bütün olan ilan vasıtalarıyla duyurulmasının sağlamak suretiyle, katılımın artırılması,rakabet ortamının yaratılması. -??..Diğer tüm kurum ve kuruluşlarca. öngörülmeyen durumlar, mevsim şartları işin aciliyeti vb. gibi gerçeğe aykırı zorlama gerekçelere ve/veya rekabeti engelleyecek şekilde belirlenen sınırlı sayıda isteklilerin davet edilmesi vb.yöntemler uygulamak suretiyle,kanunda belirlenen (ÖZELLİKLE AÇIK İHALE USULÜ OLMAK ÜZERE) ihale usullerinin dışında başka ihale usullerinin uygulanmaması,?.´ -Aralarında kabul edilebilir doğal bağlantı olmadığı sürece mal alımı Veya yapım işlerinin bir arada ihale edilmemesi. -BU KANUNUN 21 VE 22 NCİ MADDELERİNDEKİ PARASAL LİMİTLER DAHİLİNDE YAPILACAK HARCAMALARIN YILLIK TOPLAMI, İDARELERİN BÜTÇELERİNE BU AMAÇLA KONULACAK ÖDENEKLERİN %10´UNU KAMU İHALE KURULUNUN UYGUN GÖRÜŞÜ OLMADIKÇA AŞAMAZ

Yukarıda belirtilen tüm hususlarda başta kurum ve kuruluşlarımız en üst yöneticileri harcama ve ihale yetkileri(ita amirleri),ilçe Kaymakamlarımız ve Vali Yardımcılarımız kesin bir hassasiyet göstererek hareket etmeleri,aykırı hareket eden personel ve idarecilerle ilgili gerekli işlemlerin yapılması,yazıda maddeler halinde belirtilen konuların ,ilgili birimlerine tebliğ edilmesi hususlarında; Bilgi ve gereğini rica ederim.

Musa Işın

V ali

Ağrı Valisi böyle diyor. Ama Doğubayazıt Orta dereceli okullarda bu genelgeyi takan Yok!.. Üstüne üstelik Ağrı Valiliğinin sitesinde açılan İhale Yönetim Sistemini de dışlayarak hiçe saymaktadırlar. 4734 sayılı yasa Yerel Gazetelerin ilan almasını ön görüp 3-5 arasında sigortalı işçi çalıştırmak koşuluyla kamu kuruluşlarında ihale alması esas kılmış. Kamu Kuruluşlarının bu yasaya uymasını kanun koyucusu vaaz etmiştir. Ama Doğubayazıt orta dereceli okullarda bu kural işlemiyor. Dolayısıyla ilanlarla yaşam bulan yerel gazeteler kapılarına kilit vurma noktasına gelmişlerdir. Doğubayazıt Yerel gazeteler zaman zaman orta dereceli okulların yetkilileriyle yaptıkları ziyaretlerde bu konuyu anlatmalarına rağmen idareciler gazetecileri ciddiye almadıklarına tanık olunmakta?

Calebi-dikkat bir husus:AĞRI MERKEZ ORTA DERECELİ OKULLARIN TÜMÜ AĞRI VALİLİK GENELGESİNE HARFİYEN UYARKEN, DOĞUBAYAZIT ORTA DERECELİ OKULLARIN UYMAMASININ ESBABI MUCİZESİ NEDİR?...

Umarız ki, etkili ve yetkililer bu konuya eğilmeli, ihmalcılar hakkında yasal işlem yapmalar beklenmektedir.



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54