Ağrı Siyasilerine Konuşma Olanağı Verilmedi

Ağrı Siyasilerine Konuşma Olanağı Verilmedi

PATNOS´UN SİYASETSİZ DERNEĞİ!

Milletvekili Cesim Gökçe Toplantıda Yoktu

Doğubayazıt Gazetesi

Ağrı Patnos ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği adıyla Ankara-Etimesgut´ta faaliyet gösteren Dernek, geçtiğimiz günlerde Etimesgut´ta yemekli bir etkinlik toplantısı düzenledi.

Toplantıya Ağrı Valisi, Ağrı IC Üniversitesi Rektörü, Etimesgut Kaymakamı, Etimesgut belediye başkanı, Patnos belediye başkanı gibi icracı resmi zevatın dışında, Ağrı´nın siyasetçilerinde bazı isimler de hazır bulundu.

Çevre eski Bakanı Ziyaeddin Tokar, Hanifi Alır, Nidai Seven, Fatma Salman, Fecri Alpaslan, Celal Esin, Halil Özyolcu ve AK Parti İl Başkanı Av. Abbas Aydın´da toplantıya katıldılar.

Toplantıya Kocaeli milletvekili Ağrılı hemşerimiz Cemil Yaman da katıldı ve kısa bir süre sonra ayrıldı.

Ağrı eski bakan ve milletvekillerine konuşma hakkı verilmemesini, derneği siyaset dışında tutma politikalarının sonucu olduğunu savunan yöneticiler, bir siyasetçi olan Etimesgut Belediye Başkanını ise konuşturmakta sakınca görmediler.

Dikkat çeken bir başka durum ise, Sağlık eski bakanı Yaşar Eryılmaz, Devlet eski Bakanı Cemil Erhan, Mikail Aydemir, İbrahim Taşdemir; Ankara´da oldukları halde dernek toplantısına katılmamaları idi.

Bir diğer konu ise toplantıda kadın sayısı yok denecek kadar azdı. Eşi ile birlikte gelen hiç bir katılımcı olmadığı gibi, Dernek Yönetim Kurulu da eşsiz olarak gelmişlerdi.

Dernek başkanı

İlk konuşmayı dernek başkanı Mehmet Ali Taşkın yaptı. Sosyal amaçlı olarak 2011 yılında bu derneği kurduklarını, her yıl çeşitli etkinliklerle Ağrı ve Patnos´u tanıttıklarını, devamlı hemşerilerinin yanında olduklarını, her yıl kurtuluş etkinlikleri yaptıklarını, Ramazanda yardımlar düzenlediklerini ve hemşerilere ambulans hizmeti verdikleri söyledi,

VALİ

Kısa bir konuşma yapan Ağrı Valisi Hüseyin Elban, dernek çalışmalarını dikkatle izlediğini, dernek tarafından yapılan hizmetleri takdir ettiğini, bu gibi etkinliklerin bir benzerinin Ağrı´da da yapılmasını isteyen Vali Elban, çalışmalar hakkında yöneticilere teşekkür etti.

PROF.DR. ZEKİ TAŞTAN

Toplantıya katılan Van Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Zeki Taştan ise Ağrı´daki genç nüfusun varlığına dikkat çekti ve bu gençlerin tarım alanlarına kanalize edilmelerini istedi. Zeki Hoca, peş peşe okuduğu şiirlerle de toplantıya edebi bir renk kattı.

AĞRI IC ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ

Rektör Abdulhalik Karabulut da yaptığı konuşmada, Birlik ve beraberliğe dikkat çekti, göç meselesine değindi, Üniversite bünyesinde oluşturduğu çalışma birimleri ile yaptıkları ve yapacakları ARGE çalışmaları ile Ağrı´nın sorun ve sıkıntılarını teşhis etmeye gayret ettiklerini ifade etti.

 Ağrı IC Üniversitesi bünyesinde Kurulacak TIP Fakültesi için Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyıp Erdoğan´a minnettarlığını da ifade eden Karabulut, Patnos´ta Kurulu Yüksek Okula da gerekli kadroların tahsisini yaptıklarını, gelecek dönemde söz konusu Yüksek Okulun faaliyete geçeceği müjdesini verdi.

/resimler/2018-2/25/1152396610236.jpg



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Egazete


  • Cuma 8.6 ° / -3.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.7 ° / -0.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 11.9 ° / 1.1 ° Güneşli

Ağrı

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54