AĞRI KAMU HASTAHANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ MALİ HİZMETLER BAŞKANI NELER OLUYOR?...

AĞRI KAMU HASTAHANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ MALİ HİZMETLER BAŞKANI NELER OLUYOR?...

CEVAP BEKLİYORUZ...

AĞRI KAMU HASTAHANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ MALİ HİZMETLER BAŞKANI ÇOKTAN ÇOK KIYMETLİ O DENLİ MUHTEREM BAY FUAT TUNA; SİZ PADİŞAH MISINIZ?...

YASAL OLMAYAN KEYFİ UYGULAMALARINIZ KARŞISINDA DOĞUBAYAZIT´IN İLAN ALAN GAZETELERİ (GAZETE SAHİPLERİ)

KAPIKULUMUNUZMUDUR?

Mali Hizmetler Başkanı, çoktan çok kıymetli, o denli muhterem Bay Fuat Tuna;

Türkiye Padişahlıkla yönetilen bir ülke değildir!

Türkiye Padişahlığı yıkarak Cumhuriyeti kurmuş bir ülkedir.

ONUN İÇİN SİZ PADİŞAH OLAMAZSINIZ (!)?

Olsa olsa hangi koşullarda ve tarzda gelişiminiz tarafımızdan bilinmeyen bir memursunuz.

BULUNDUĞUNUZ MEVKİ VE MAKAMA GELİŞİNİZİDE YİNE CUMHURİYETE BORÇLUSUNUZ!

Doğubayazıt´ın ilan alan Gazetecilerine ( Gazete Sahiplerine) gelince; Cumhuriyet´in sağladığı halkı kamu adına aydınlatmayı kendine şiar yapan basın mensuplarıdır.

ASLA VE ASLA KAPIKULU DEĞİLDİRLER VEDE OLAMAZLAR!

Bu böyle biline Bay Fuat Başkan!

Gelelim, çoktan çok kıymetli o denli muhterem Bay Mali Hizmetler Başkanın yasal olmayan indi görüş yöntemleri ile yürüttüğü uygulamalarına?

Konunun iyi anlaşılması için kamu ihale genel tebliğinin belirtilen 4734 sayılı kanunun 13. Maddesini belirtilen hükmü okumada yarar görmekteyiz.

Bu yasa hükmünü içeren16.09,2015 tarihli 3 gazetenin kaşe ve imzasını taşıyan dilekçemizi Ağrı´da ki tüm kuruluşlara ve Bay Mali Hizmetler Başkanına iadeli taahhütlü mektupla göndermiş olup alındı makbuzları mahfuzumuzdur.

?yerel gazeteler doğal ve kaçınılmaz olarak ilan gelirleri ile yaşamlarını sürdürmektedirler. Buna karşılık kanun koyucusu belli sayıda gazetelerin sigortalı eleman çalışmalarına koşul olarak göstermiştir.

KAMU İHALE GENEL TEBLİĞİ

13.1.1.4734 sayılı kanunun 13 ?üncü maddesinin birinci fıkrasının  (B) bendinin (1) numaralı alt bendine göre ilan edilecek ihaleler için ihale ile işin yapılacağı yerin farklı olduğu durumlarda ihalenin ve işin yapılacağı yerde çıkan 2 farklı gazetede birer defa olmak üzere ilan yapılması yeterli olacaktır. Ayrıca işin yapılacağı yerin birden fazla olduğu durumlarda işin yapılacağı her yerde ilan yapılma zorunluluğun bulunmayıp işin ağırlıklı olarak yapılacağı bir yerde ilan yapılması yeterli olacaktır. (Ek cümle: RG-16.8.2014-29090) (11)  ancak idareler tarafında rekabeti sağlamak üzere işin yapılacağı birden fazla yerden de ilan yapılabilir.

İşin yapılacağı yer Doğubayazıt, ihalenin yapılacağı yer Ağrı olduğunda Ağrı´da ki kamu kurum ve kuruluşların bu konumda ki açık ihalelerin Doğubayazıt yerel gazetelerinden yayınlanmak üzere İlçe basın sorumluğu Doğubayazıt Kaymakamlığına göndermeleri gerekmektedir.

Öylece de Doğubayazıt´ta ki yerel gazetelerin yaşamlarını idame ettirme olanağını bulacaktır.

Bu konuda gerekli hassasiyetin göstermesini saygıyla arz ederiz.

16.09.2015?

Narinkale Gazete-Matbaa   Doğubayazıt      Doğubayazıt Gazetesi

Halkın Sesi Gazetesi

Yasanın amir ve bağlayıcı hükmü açık ve seçik bellidir!

Pekiyi bu yasanın hükmü çoktan çok kıymetli o denli muhterem Bay Başkan neden uygulamıyor?

Bay Başkan göreve geldiği günden beri Genel Sekreterliğe bağlı İlçe Devlet hastanelerince yapılan ihaleleri merkeze çekerek Devlet hastanelerinin yetkilerini by-pas etmiştir.

Böylece de merkezde yapılan ihalelerin ilanı doğrudan Ağrı gazetelerine vermeye başlanmıştır.

Ağrı merkezi ile ilgili ihalelerin ilanının Ağrı gazetelerine verilişi doğal bir uygulama olup buna diyecek bir şey yok.

Ancak 4734 kamu ihale yasasının 13. Maddesinde belirtildiği gibi ?iş yeri ile ilan yeri ayrı olduğu anlarda gerek ilanın yapılacağı yerde ki gazeteler ile iş yeri olan İlçelerde ki ilanın gazetelerde bir defa çıkması bu yasanın vaaz edilen hükmüdür.?

İşte Bay Başkan salt ilanları Ağrı gazetelerine göndermek sureti ile İlçe gazetelerinin ismi ile müsamaha olan yasal hakkını gasp ediyor.

BU BİR SUÇTUR!

Bu suç 4734 sayılı Kamu İhale yasasının ilgili maddesini açıkça ilahlında neşet bulunmaktadır.

Görüldüğü gibi Bay Başkan yasaları çiğneyerek ?Dediğim Dediktir Öttürdüğün Düdüktür? tarzı eski köye yeni adet icat etmektedir.

Bu aşamada soruyoruz. İlçelerde yapılan ihalelerin merkezîleştirilmesinin altında yatan amaç nedir?

Bu durum  ağrı kamuoyunda bazı  negatif dalgalanmalara yol açmıştır..

Konuyu bir örnekle daha derinleştirelim.

İhale Kayıt No2016/84919

İhale Adı:GENEL SEKRETERLİĞİMİZE BAĞLI DOĞUBEYAZIT, ELEŞKİRT VE TAŞLIÇAY DEVLET HASTANELERİ İÇİN 24 AYLIK MALZEME DAHİL YEMEK HAZIRLAMA DAĞITIMI VE SONRASI

İhale Türü ? Usulü Hizmet ? Açık

Kısmi Teklif Verilebilir.

Kısım Sayısı:3

İhale Branş Kodları :(OKAS)553210001

İhale Onay Tarihi:17.03.2016

İlanın Şekli :İhale İlanı

İşin Yapılacağı Yer: DOĞUBEYAZIT VE ELEŞKİRT DEVLET HASTANELERİNİN MUTFAK VE YEMEKHANELERİ. AYRICA TAŞLIÇAY DEVLET HASTANESİ KISMI İÇİN YEMEKLER YÜKLENİCİ FİRMANIN MUTFAĞINDA HAZIRLANIP UYGUN KOŞULLARDA HASTANENİN YEMEKHANESİNE VE HASTA SERVİSLERİNE TAŞINACAKTIR.

İhale Yeri - Tarihi ? Saat :iFırat Mah. Suçatağı mevkii 1011 sok. No:4 Beyza Apt. Ağrı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Merkezi Satınalma Birimi - 20.04.2016 10:00

İhale Durumu: İhale İlanı Yayımlanmış.

Yapılan ihale ilanında Doğubayazıt-Eleşkirt-Taşlıçay deniliyor.

Ama dikkat edilirse Ağrı denilmiyor.

Eleşkirt ve Taşlıçay´da ilan alan gazete yok. O halde ilanın direkmen Doğubayazıt yapılması yasal amir hükümdür.

Oysa Bay Başkan Bu ilanı Ağrı Gazetelerinden birine veriyor. Bu tutum bir keyfiliktir.

Bu 4734 sayılı Kamu İhale Yasanın alenen ihlalidir. Bu bir suçtur!

Doğal olarak Bay Başkan hakkında suç duyurusu hakkımız mahfuzdur.

Bay Başkanın 2015 yılında yukarıda benzeri ilanlarda yasaları ihlal ettiklerine dair elemiz de çok sayıda belge bulunmaktadır.(buda bizde saklıdır.)

SONUÇ:

1-Ağrı Kamu Hastaneler birliği Mali Hizmetler Başkanı çoktan çok kıymetli, o denli Muhterem Bay Fuat Tuna İlçe Devlet hastanelerinin ihale yetkisini by-pas ederek Merkezde ihale yapmak suretiyle, İlçelerin ilan hakkını gasp etmenin yanı sıra ilçelerdeki esnafının merkezde ihaleye katılmasını zorlayarak şeffaflık ilkesi ile mali saydamlık ilkesi ve rekabet ilkesini ortada kaldırıp,4734sayılıKamu İhale yasasını alenen ihlal etmiştir.

Defalarca gerek sözlü ve gerekse yazılı uyarılarımıza Bay başkan kulak asmamıştır?hatta son zamanlarda Bay Başkan telefonlarımız çıkmama Lütfü´nde bulunmuştur(!)..kendisini bu tutumundan dolayı tebrik ediyoruz.

AYRICA 2013 YILINDA AĞRI KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ YÖNETİMİ BAY BAŞKAN GİBİ İLÇELERDEKİ DEVLET HASTANELERİNİN İHALELERİ MERKEZİLEŞTİRMİŞTİ. ANCAK AŞAĞIDA ÖRNEĞİDE GÖRÜLECEĞİ GİBİ 3 GAZETENİN KAŞE VE İMZASINI TAŞIYAN 22.08.2013 TARİHLİ DİLEKÇEMİZE BİNAEN BU UYGULAMA SON BULMUŞTUR.

Başlatılan uygulamanın durdurulması talebimize ,Sayın Genel Sekreter Dr.Hasan Demir´in imzası ile bizlere cevaben 05.10.2015 tarih ve 930 sayılı yazılarında; ?Genel Sekreterliğimiz il düzeyinde hizmet sunmakta olup, Doğubayazıt Hastanesine özgü ihale ilanlarının ilçenizde bulunan gazetelerde yayınlanacaktır?.?denilmiştir.

Bu yazının gereği asla yapılmayıp, unutulmuştur?

Mali Hizmetler Başkanlık Makamı Gömleği Bay Fuat Tuna´ya çok ama çok bol gelmektedir(!)... Bir an önce tavsiyemiz bu gömleği terk etmesidir.

2-Bu konuda haberdar olan ve kendisinde uyardığımız Ağrı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri sayın Dr. Hasan Demir niçin seyirci kaldığını anlamakta güçlük çekmekteyiz.

3-Kurumlar yaptıkları hatayı Ağrı Merkezdeki İlan metinlerinin gazetelere tanzim edildiği Basın birimine topu atarak, ?Oraya gönderiyoruz. Orası bilir biz bilemeyiz? demektedirler.

Burada tüm kurumlara özelikle Bay Başkana seslenmek istiyoruz.

4734 sayılı yasa gereğince ihale yapıp ilana çıkıyorsunuz. Bu yasada yöntem açıkça bellidir. Hani derler ya ?At tüccarı değilsin. Cambazhanede ne işin var? misali kendini kanara atmakla yasaların amir hükümleri karşısındaki sorumluluktan kurtulamazsınız. Birinci derecede sorumlu sizsiniz.

Bu arada Ağrı Basın biriminin ilanlardan sorumlu görevlisinin bu tür ilanları inceleyerek kurumlara iadesini sağlaması gerekir. Bu bir yasal zorunluluktur. Bu tür sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz.

4- Doğubayazıt´ta çıkan 3 gazetenin Ocak-Şubat- Mart aylarında her bir gazeteye gelen ilan sayının toplamı 2(ikidir) 3 aydan beri işçi ve SSK primlerini cepten ödüyoruz. Tüm Bunlar vurdumduymaz Bay başkanın sayesinde oluyor. Çünkü keyfine göre ilana çıkıyor(!)?

4-Son söz Bay Başkan işgal ettiğiniz makam baki değildir. Baki olan  gök kubbede hoş bir seda vermektir. Buda sizden çok uzaktadır. Yasal her türlü haklarımız arayacağımız bilmenizde yarar vardır.

Tekrar görüşmek dileğiyle..

Sütunumuz yanıtınıza açıktır! Hodri Meydan!...

NOT: Bu yazı Doğubayazıt Halkın Sesi, Narinkale Gazetesi, Doğubayazıt Gazetesi, Doğubayazıt İshakpaşa Haber, Ağrı Hürses, Medya04 Sitelerinde aynı anda yayınlanmıştır.

Ayrıca Gazetelerde yayınlanacaktır.

/resimler/2016-3/25/1420500875242.jpg

/resimler/2016-3/25/1421060250686.jpg

 



  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,48% 0,12
  • EURO

    34,84% 0,39
  • GRAM ALTIN

    2480,77% 0,77
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Egazete


  • Perşembe 20 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.8 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli

Ağrı

18.04.2024

  • İMSAK 03:48
  • GÜNEŞ 05:19
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:56
  • YATSI 20:20