AĞRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FARUK TEKİN´İN ÇALIŞMALARI

AĞRI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ FARUK TEKİN´İN ÇALIŞMALARI

.

Haber. DOĞUBAYAZIT GAZETESİ

FERZENDE TANIŞIR KONFERANSLARINA DEVAM EDİYOR

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nce sözleşmeli aday öğretmenlere yönelik il genelinde başlatılan ve Eğitimci Yazar Ferzende Tanışır tarafından ?Uygulanmakta Olan Müfredat Programının İşleniş Şeklinin Anlatılması? konulu konferans ilçelerde devam ediyor.

Taşlıçay ilçesindeki konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, Taşlıçay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, şube müdürleri, okul yöneticileri ve sözleşmeli aday öğretmenler katıldı.

25 yıl 8 ay  sınıf öğretmenliği görevini yaptıktan sonra 2015 yılında emekli olan ve 165 adet kitabı bulunan Eğitimci Yazar Ferzende Tanışır, Taşlıçay ilçesindeki konferansta sınıf yönetimi ile ilgili verdiği anlamlı örneklerle salonda duygulu anlar yaşattı.

 Örneklerle duygulanarak ağlayan öğretmen,  ? Konferansta yalnızca programa katılarak bir yazar ile tanışacağım söylenmişti. Fakat tanıştığım kişi bir yazardan öte. Ferzende Hocam bilgi ve tecrübeleriyle biz öğretmenlerde bir farkındalık yarattı. Bugünden itibaren öğretmenlik mesleği ile ilgili edindiğim bilgilerle kendine güvenen bir öğretmen olarak yoluma devam edeceğim. İyi ki varsınız Ferzende Hocam!? dedi. Ağlayan öğretmeni teselli eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, ?Öğretmenler baş tacımızdır. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman yanınızdayız. ? diye konuştu.

Konferans sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ve Eğitimci Yazar Ferzende Tanışır´a İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya tarafından çiçek takdim edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, kendisine takdim edilen çiçeği, Taşlıçay ilçesinin en uzak köyünde çalışan öğretmene; Eğitimci Yazar Ferzende Tanışır ise kendisine takdim edilen çiçeği, konferansta ağlayarak düşüncelerini dile getiren öğretmene verdi.

/resimler/2018-12/9/1034296733404.jpg

ELEŞKİRT KAYMAKAMI SARI´DAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TEKİN´E ZİYARET

Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin´i makamında ziyaret etti.

Eleşkirt Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin´i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. İl genelinde yapılan çalışmaları anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, ziyaretten dolayı Eleşkirt Kaymakamı Sarı´ya teşekkür etti.

/resimler/2018-12/9/1034582046456.jpg

AĞRI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TEKİN, DAVETİNİ KABUL ETTİĞİ ÖĞRENCİNİN EVİNE MİSAFİR OLDU

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, ziyaretine gelen ve kendisini eve davet eden Ömür Berfin Aydın isimli öğrenciye misafir oldu.

Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu Müdürü Murat Akhan ve öğretmenler gözetimindeki öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin´i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette öğrencilerden Ömür Berfin Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Tekin´i evine davet etti.

Öğrenci Ömür Berfin Aydın´ın ev davetini geri çevirmeyen İl Milli Eğitim Müdürü Tekin; beraberindeki Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Neriman Karakoç, Şube Müdürü Selahattin Bilgiç, Okul Müdürü Murat Akhan ve sınıf öğretmeni Tansu Sevgi Göksoy ile Fırat Mahallesi´nde oturan Aydın ailesini ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Tekin´i karşında görünce büyük şaşkınlık yaşayan Ömür Berfin Aydın´ın mutluluğu gözlerine yansıdı. Öğrenci Ömür Berfin Aydın ile bir süre sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, Aydın ailesinin fertleriyle de sohbet etti. Öğrenci Ömür Berfin Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Tekin´in elini tutarak evini ve odasını gezdirdi.

Ömür Berfin Aydın´a çeşitli hediyeler veren İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, zaman zaman ev ziyareti yaptıklarını belirterek, ?Öğrencilerimizin moral ve motivasyonu için bu ziyaretlerimizi önemsiyorum. Kızımız Ömür Berfin Aydın´ın daveti beni ziyadesiyle mutlu etti. Bana da düşen davete icabet etmekti. Bugün arkadaşlarımızla öğrencimizi evinde ziyaret ettik. Kızımızın yaşadığı mutluluk bizi de mutlu etti. Bundan sonra da ziyaretlerimiz devam edecek? dedi.

/resimler/2018-12/9/1035232846254.jpg

EĞİTİMCİ YAZAR FERZENDE TANIŞIR İLE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DOĞUBAYAZIT´TA

Doğubayazıt Hasan Çoktin Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonu´nda Sözleşmeli Aday Öğretmenlere yönelik 2023 Yılı Türkiye´nin Eğitim Vizyonunu ve uygulanmakta olan müfredat programını Ağrı´lı Eğitimci Yazar Emekli öğretmen Ferzende Tanışır kendi hayatında güncel ve somut örnekler ile anlattı.

Eğitimci Yazar Ferzende Tanışır, ?Uygulanmakta Olan Müfredat Programının İşleniş Şeklinin Anlatılması? konulu konferansı ile Doğubayazıt´ta görev yapmakta olan sözleşmeli aday öğretmenlerle buluştu.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yardımcı, şube müdürleri, okul yöneticileri ve sözleşmeli aday öğretmenler katıldı. Kendi hayatında karşılaştığı olaylar ve öğrencilerinin üzerinde yaptığı uygulamalar ile Tanışır, öğretmenlerden öğrencilerle sağlıklı iletişim nasıl kurulur ve öğrencilere bilgi yerine bilgiye ulaşma yollarını öğretmelerini istedi. Kazanım, etkinlik ve becerilerin kazandırılması ile ilgili güncel açıklamalarda bulundu. Aktif öğrenme yöntem ve tekniklerini kullanarak çocuğun beyninde yapılanacak olan bilginin kalıcılık süresini uzatma ile ilgili verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, Ağrı ili ve yedi ilçesinde, eğitimde niteliği arttırmak amacıyla hizmetler verdiklerini, öğretmen yetiştirmenin hizmet içi ayağını üstlendiklerini dile getirdi. Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yardımcı´nın, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin´e ve Eğitimci Yazar Ferzende Tanışır´a Doğubayazıt´ta olduklarından ve seminere katıldıklarından dolayı çiçek verildi.

/resimler/2018-12/9/1035423453677.jpg



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

Egazete


  • Salı 18.4 ° / 5.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.3 ° / 7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 9.1 ° Güneşli

Ağrı

23.04.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:12
  • ÖĞLE 12:11
  • İKİNDİ 15:57
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:27