Ağrı ASKF´nin 10. yıl kutlaması

Ağrı ASKF´nin 10. yıl kutlaması

Ağrı´da kurumlar arası futbol turnuvası

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) kuruluşunun 10. yılı kutlandı.

ASKF bahçesindeki etkinliğe, Vali Vekili Sedat İnci, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Vekili İnci, yaptığı konuşmada, uzun süredir Ağrı´da amatör spor branşlarının gelişmesinde çok büyük emekler sarf eden ASKF´nin 10. yıl dönümünü kutlayarak, "Spor branşlarının gelişmesi, gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapan insanlar ve bireyler haline gelmesi noktasıdır. Kulüp yönetimiyle birlikte çok önemli uğraşlar ortaya koyan ASKF Başkanı Erkan Kösedağ´a ve kulüp yöneticilerimize huzurlanızda teşekkür ediyorum." dedi.

ASKF Başkanı Erkan Kösedağ ise, ASKF olarak 10. yılda 36 spor kulübüyle kentte hizmet ettiklerini belirtti.

Kösedağ, 10. yıl kutlamaları kapsamında kentte çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Spor organizasyonları düzenleyeceğiz. Eylül ayında Türkiye´nin önemli spor adamlarını Ağrı´da misafir edeceğiz. Tabi her etkinlik finali nasıl oluyorsa başlangıcı tatlı yapalım dedik. Bu başlangıçta Vali Vekilimiz Sayın Sedat İnci´nin böyle bıçağı alıp pastayı kesmesiyle tatlı bir pasta yiyelim dedik. 10. yılımızı hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Daha sonra ASKF 10. yılı görselinin yer aldığı dev yaş pasta protokol tarafından kesildi. 

Öte yandan etkinlik kapsamında Vali Lütfi Yeğenoğlu Stadyumu´nda dostluk maçı oynandı.(AA)

Ağrı´da kurumlar arası futbol turnuvası

Ağrı Valiliğinin koordinasyonunda Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen 6. kurumlar arası futbol turnuvasında şampiyonluğu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü takımı kazandı. 

ASKF Stadı´ndaki turnuvanın final maçında Sanayi Spor ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü takımları karşılaştı.

Normal süresi 1-1 biten ve penaltı atışlarına giden maçı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 7-5 alarak şampiyon oldu.

Turnuvada şampiyon takıma kupasını Ağrı Vali Vekili Sedat İnci, turnuva ikincisi Sanayi Spor´a kupasını AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, gönüllerin takımı olan Köylere Hizmet Götürme Birliği takımının kupasını ise Ağrı AK Parti Milletvekili Cesim Gökçe vererek oyuncuları kutladı.

Ağrı Vali Vekili İnci, yaptığı açıklamada, 6. geleneksel futbol turnuvasındaki amaçlarının 1´nci, 2´nci seçmek olmadığını belirterek, "Ağrıda yaşayan bütün paydaşlar, kurumlarda çalışan amirinden memur arkadaşımıza, esnaflarımız, sanayicilerimiz ve muhtarlarımız yani kısacası Ağrı´da yaşayan bütün paydaşları futbolun ortak paydasına getirebilmekti." dedi.

Turnuvanın amacına ulaştıklarını anlatan İnci, şunları söyledi:

"Ağrı´da yaşayan her kesimden insanları bir araya getirerek vatandaşlarımız arasında birlik ve beraberliği sağlayabilmekti ve bugünde bu güzel tabloyu sizlerle birlikte bu ortamda bu güzel tabloyu görmek Ağrı Valiliği olarak bizleri fazlasıyla memnun etti. Özellikle sanayi takımımıza teşekkür etmek istiyorum . Sanayi takımı hem futbolcular arasındaki birliktelik, taraftarının özellikle takımlarına olan desteği gerçekten takdire şayandı."

Turnuvaya emek veren herkesi kutladığını belirten İnci, "34 takımımıza 100´lerce futbolcumuza, maçlarımızı yöneten hakemlerimize, turnuvanın özellikle organizatörlüğünü yürüten turnuvamızın ismi her ne kadar Ağrı valiliği futbol turnuvası olsa dahi bu işin organizatörlüğünü yapan bize ev sahipliği yapan ASKF başkanımıza ve ekibine ben huzurlarınızda teşekkür ediyorum. " ifadelerini kullandı.

Ağrı AK Parti Milletvekili Gökçe ise, yıllarca futbol oynayan ve futbolu seven biri olarak turnuvanın final müsabakasında bulunmaktan memnun olduğunu dile getirdi. 

Çok anlamlı bir turnuva olduğunu ifade eden Gökçe, "Gerçekten de spor birlik beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren bir etkinliktir. Spora bu açıdan bakmak lazım ve yaklaşmak lazım. Bu nedenle ilimizde sporun yaygınlaştırılması çok önemli ve bunu önemsiyoruz. Bunun içinde elimizden ne gerekiyorsa onu yapmaya da hazırız." dedi.

Programa, AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.(AA)

/resimler/2016-6/6/0958414978893.jpg

/resimler/2016-6/6/0959092166913.jpg

/resimler/2016-6/6/0959307792382.jpg



Anahtar Kelimeler: Ağrı ASKF kutlaması
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23