?KARDEŞLİK SOFRASI´NDA VALİ MUSA IŞIN

 ?KARDEŞLİK SOFRASI´NDA VALİ MUSA IŞIN

Alaettin Aslan´ın Kaleminden

Ağrı Valiliği´nin bu yıl başlatmış olduğu ?KARDEŞLİK SOFRASI´ iftar programları tün güzelliğiyle devam ederken daveti aldığımda bende yarattığı heyecanı anlatmam inanın tarifsiz ve imkânsızdı. Belki sizler görmediniz, gelmediniz ama ben sadece sizlere aktarmak için gidip notlar aldım ve kaleme almak istedim

Yaklaşık bir buçuk yıldır Ağrı´da görev yapan Vali Musa Işın´ın daha önceleri mahallelerde başlatmış olduğu kahvaltı sofralarının halk ile bütünleşmesinin verdiği haz ile birlik ve beraberliği sağlamasının tohumlarının atıldığı programda Ağrı halkının göstermiş olduğu ilgiden sonra Ramazan ayının gelmesi ile birlikte yeniden devlet ve halk kaynaşmasının temellerinin 22.06.2016 Pazar günü 100. Yıl Mahallesinde ilki verilen ?KARDEŞLİK SOFRASI´ adı ile halkla yapılacak iftar programı için devlet ve mahalle sakinlerindeki heyecan görülmeye değerdi.

Halk ile bütünleşmek için adeta fırsat kollayan her geçen  gün çalışma yapan vali Musa Işın´ın her mahallede yapılacak olan iftar programlarının ilki için 100. Yıl Mahallesi İsmet Ömeroğlu İlköğretim okulunun bahçesinde kurulan iftar sofrası görülmeye değerdi. Okulun bahçesine bin 500 kişilik açık hava sofrası her kesin görmesi gereken ?KARDEŞLİK SOFRASI´ olmuştu.

Bugüne kadar ötekileştirilen 100. Yıl mahallesi sakinleri devletin başı olan vali ile iftar sofrasına beraber oturmuş, kardeşçe dostça ötekileşmeden birlikte okunacak ezanı bekliyordu.

Bugüne kadar dışlanan, ötekileştirilen, birileri için hep siyasi malzeme olan 100. Yıl mahallesi sakinleri hayatlarında ilk defa valiyi karşılarında, bu kadar yakında, göz göze, yan yana el ele aynı sofrada aynı yemeği yemek için ezanı şerifi bekleyen devlet halk birlikteliğinin görülmeye değer unutulmuş fotoğrafı olmuştu adeta.

Vali Musa Işın beraberinde Vali yardımcıları, Kurum Müdürleri, Bürokratlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları halk ile aynı sofrada oturup iftar açtı.

Devleti belki de ilk defa bu kadar kapsamlı yanlarında gören 100. Yıl mahallesi sakinlerinin göstermiş olduğu o sıcacık içten misafirperverlik yaklaşımları ise bugüne kadar politikalar sonucu haksızca ötekileştirildiklerinin gözlerinin içi gülerek adeta herkese gösterdiler. Yaşlı teyzelerin, genç kadınların, gelinlerin çocukların ellerinde tutup düğüne gider gibi akın akın iftar sofrasına gelmesini benim gibi her kesin görmesini çok isterdim.

?KARDEŞLİK SOFRASI´ iftar programının ikinci ayağı olan Kazım Karabekir Mahallesinde ise Naci Gökçe Lisesinin bahçesine kurulan muazzam sofra oldu.

Naci Gökçe Lisesi gibi tarihi ve  geçmişi Ağrı sembolü olan, mezun olduğum dirseklerimi adeta çürüttüğüm okulun bahçesinde kurulan kral sofrasını andıran iftar programına Kazım Karabekir Mahallesi, Hürriyet Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesi sakinleri ailecek olduğu gibi o yoğun katılımın Vali Musa Işın´da inanılmaz bir sevinç  yarattığı gibi beni de inanılmaz sevindirdi.

Vali´nin de dediği gibi birlik, beraberlik içinde aynı kıbleye secde eden Müslümanların aynı sofrada buluşmasının verdiği haz ile birlikte iftarımızı  açıyoruz.

Ne güzel dedi Vali Işın, ?Biz sizi Allah için seviyoruz´ bu güzel ve anlamlı cümleden sonra kim artık girebilir ki devlet ile halk arasına.

İftardan sonra mahalle sakinlerinin teşekkürlerini kabul eden Vali Musa Işın, ihtiyaç sahiplerinin ve sorunlarını dinledikten sonra  halkla kucaklaşarak hayır dualarını da alarak vedalaştı.

Şimdi iyi ki varsınız, iyi ki Ağrı´da Valisiniz diyeceğim inanın bunlar çok az kalacak. İki iftar iki farklı organizasyon gördüm. ?da bir ilki gördüm ve yaşadım. Vatandaş devlete gitmedi, devlet masasını, sandalyesini yemeğini çorbasını alıp vatandaşın a gidip hayrına duasına ortak oldu. Bunu işte bir sen becerdin, bir sen yapabilirdin Allah senden razı olsun. Bundan sonraki bütün iftarlarda bulunup Ağrı halkına anlatmak için hazır olacağım sağol sayın Valim?

Alaettin Aslan

Ağrı Gazeteciler Cemiyeti



  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Egazete


  • Cumartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Pazar 18.5 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ağrı

20.04.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:16
  • ÖĞLE 12:12
  • İKİNDİ 15:56
  • AKŞAM 18:58
  • YATSI 20:23